buzz3

17-åriga Sundsvallssonen Oskar Bruzell släpper idag #newschoolthemixtape för nedladdning exklusivt här på BAWS. Oskar känns förmodligen mest igen för sin medverkan i årets uppsättning av TV-programmet Idol, där han efter en guldbiljett fick lämna tävlingen i det sista kvalmomentet. Men things is about to change, Oskar siktar på att bli nästa stora stjärna, och av mixtapet att döma är han en bra bit på väg. Ni laddar tryggt ner mixtapet exklusivt på BAWS genom att KLICKA HÄR.

Vad vet Sverige egentligen om denna unga talang? Baws mötte upp Oskar och tog en lunch för att ställa några frågor.

Beskriv dig själv, vem är Oskar Bruzell?
Jag är uppvuxen i Njurunda, södra delen av Sundsvall, fyller snart 18 år, har sysslat med musik sedan jag var åtta. Vad mer vill ni veta?

Beskriv dig och din stil?
Attityd, hes röst och en gnutta Napoleonkomplex, men jag bryr mig om mina närmsta mer än nånting annat. Jag är lojal och försöker alltid ge folk vad de vill ha. Jag blandar gärna sång med hård rap. Jag är för det moderna och är övertygad om att vi på det sättet kan ta rap till den kommersiella scenen, vilket den är värd. (Baws håller självklart med på den punkten.)

Du medverkade även i årets uppsättning av Idol. Vad tyckte juryn om dig och din stil?
Juryn och produktionen är precis som mig helt övertygad om att song-rap är det nya och fräscha. På min audition var jag otroligt sjuk, så där gjorde jag ingen vidare sånginsats, däremot så tyckte Alexander Bard att jag hade attityden och att de alla gillade vad de såg. Men som för de flesta som medverkat i Idol hade man ju även sämre dagar där juryn inte direkt överöste en med lovord. Oh, juste, Alexander Bard tyckte jag var snygg också!

Haha, Vad tyckte du om honom då?
Bard ser ju otroligt hård ut när han sitter där till höger vid jurybordet, men jag är övertygad om att han innerst inne är en mjukis!

Är du nöjd med din insats i programmet?
Jag är självklart otroligt glad över hur långt jag kom, men är samtidigt övertygad om att jag med bättre förutsättningar kunde tagit mig mycket längre. 

Vem av årets deltagare är snyggast?
Matilda Melin och Elin Bergman (Bra Norrland!)

Vilka är dina inspirationskällor gällande din musik?
Jag har aldrig vart rädd för att erkänna att större delen av min inspiration kommer från dagens Newschool-artister. Allt från  Biggies ”Juicy” till Drakes ”Trust Issues”. Lyssnar även på mycket R’n’B och Soul. Söker du en blandning av detta hittar du OB!

 Du är inte ens 18 men har redan sysslat med musik i tio år?
Ja! Efter 8 vintrar spelade jag in Ted Gärdestads ’’Jag vill ha en egen måne’’ på den grammisbelönade Barnkammarboken, i legendariska Sidelake Studios i Sundsvall. Efter det har jag gått från allt mellan julshower och musikaler till festivalframträdanden. Allt från 25 personer i publiken på Gotland till 4-siffrig publik på Swedbank Arena.

http://www.youtube.com/watch?v=a-77_rnC_w4

Idag släpper du ditt nya mixtape #newschoolthemixtape. Hur kom det projektet till?
Haha, det är en bra historia. Efter en utekväll med hemgång vid ungefär 02.00, kom jag hem och fick feelings för beats som Over my dead body, Backseat Freestyle och Yuck. Jag satte mig ner och skrev klart 4 låtar till tapet på en natt. Sen spelade jag in dem hos min gode vän Imchi i Gnarp efter 3 studio sessions. Imchi mixade, mastrade och det är även han som host:ar mixtapet, så större delen av tapet är hans.bruzz2

Vilken är din favoritlåt på #newschoolthemixtape?
Alla låtar är på något sätt betydelsefulla för mig. All min musik bygger på mig och mina upplevelser. Därför får aldrig någon röra min lyrik.

’’Over my dead body’’ bygger på erfarenheter inom komplicerad kärlek där ilska och ånger var prio istället för allt kärlek borde handla om.

’’Ali Bomaye’’ är riktad till vem som helst därute som missförstått och hatat på min musik. Samtidigt som ’’Rack City’’, ’’G.O.O.D Music Freestyle’’, ’’Backseat Freestyle’’ & ’’Yuck (Shoutout Sling!)’’ är grymma låtar med stor betydelse om lyssnaren tittar mellan raderna.’’Run Stonetown’’ är tillägnad min hemstad och allt jag gör idag är för och på grund av Sundsvall. Så alla låtar är favoriter för mig.

Södern eller västkusthiphop?
Svår fråga. Lyssnar på Cash Money lika mycket som på The Game över ett Dr. Dre beat, så 50/50.

Vi kan tänka oss att det är mycket (små)tjejer som springer efter dig nu. Har du flickvän?
Nej, jag är singel och sökande. Du borde be alla damer därute titta in min Instagram! Jag kanske hittar kärleken där?

bruzz1Det fixar vi. Vad heter du på instagram, och hur ser drömtjejen ut?
@oskarbruzell ! Drömtjejen… hmm, hon ska vara en blandning mellan Kim Kardashian och Angelina Jolie. Finns du därute? Skriv till mig på Instagram haha.

Om du var modechef på Baws.se, vad skulle du tipsa om då?
Jag har olika dagar där jag ibland känner att skjorta och finputsade skor är det rätta, medan Air Force, crewneck och snapback är rätt den andra dagen. Eftersom mode är så kontroversiellt och omdiskuterat ämne hade jag tagit upp allt där emellan. Vänta nu, erbjuder ni mig ett jobb?

Nej nej nej för i h-vete, vi är nöjda med vår modekille Emil. Vilken är den bästa TV-serien just nu?
Just nu följer jag Walter White i Breaking Bad. Grym serie.
Vem är den mest uppringda personen i din telefon?
Mamma, hon vill veta vart hon har mig.

Va? Samma i min telefon ju… eller det var inget. Kul att träffa dig Oskar och lycka till i framtiden. Vi har lyssnat igenom mixtapet och älskar det. Sveriges nästa stora stjärna är född.

 

LADDA NER #NEWSCHOOLTHEMIXTAPE HÄR

OSKAR BRUZELL SOUNDCLOUD

Petter Axell, Baws chefredaktör säger: Oskar Bruzell känns väldigt rätt i tiden. Trots sin unga ålder visar han stor erfarenhet och hur han behärskar både det engelska språket och flowet som om han inte gjort annat i sitt liv. Om han inte är nästa Svenska hiphopstjärna inom 2 år ska jag sluta lyssna på musik. Jag har haft hans mixtape i lurarna hela veckan under alla mina träningspass, och även om samtliga spår är feta tycker jag ’G.O.O.D Music Freestyle’’ är bäst. Oskar påminner om Lil Wayne, fast utan texterna om dicks & hoes. #Newschoolthemixtape får 4/5 i betyg.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.