lycka

Söndagslycka – I somras tog jag mig en kanot och paddlade iväg. Med ljuva toner från naturen i öronen, blicken fram och en känsla fylld av närvaro. Kåsjön Runt: Träning för kropp & själ med happy ending.

Texten är inte överdrivet lång men innehåller nämligen djup. Sådant kan vara jobbigt en ångestladdad måndag likt denna? Om så en person snappar upp det här flödet av text, har personen ifråga gjort sig själv en mycket god tjänst och är således en bra människa kan jag tycka. Skriften är efter inspiration från en man vid namn Raymond Ahlgren. Naturupplevelsen jag tog mig an likaså. (Vem fan paddlar i november?)

En gemensam sak för alla människor på jorden är att vi alla söker lycka. Definitionen av lycka kan givetvis te sig olika men det finns nog inga undantag från att vi i regel söker lycka.

Information om hur man blir lycklig finns i mängder på nätet och i biblioteken. Även på turistvandringar i Tibet? (Gå inte på det där gamla tricket).

Varför är det så få som finner lycka om det nu är så lättillgängligt?

Klassikern: Om jag bara fick mer pengar. Om jag bara hittade rätt partner. Om jag bara lade vantarna på den där lägenheten, blev smal, framgångsrik, stark, fick nytt jobb, bodde i ett annat land eller vad det nu må vara – Då skulle jag minsann bli lycklig. Eller hur!

Men det fungerar ju inte riktigt så, det vet vi alla egentligen (eller vet vi de?) men ändå jagar vi det där målet. När det blivit till verklighet skapas ett nytt, sedan ett nytt och därefter just ja… Ett nytt. Så fortsätter det. Blev vi lyckliga?

kanot2

Tänk dig en fantastisk solnedgång, en harmonisk skog, vattenfall eller spegelblank sjö (Kåsjön). En plats och upplevelse i nuet som du inte vill förändra på, inte det minsta lilla under några omständigheter. Känslan är perfekt, du trivs med den du är, där du är. Ögonblicket är på något vis din bästa vän för tillfället! Varför?

För i stundande stund finns det inget att sträva efter. Vi accepterar upplevelsen och ögonblicket precis som det är – av den simpla anledningen att det är perfekt precis som det är. När vi accepterar något eller någon precis som det/den är då upplever vi lycka.

Vi människor är hela tiden under utveckling och förändring. I vilken riktning förändringen sker, till det bättre eller det sämre beror helt på hur vi väljer att se på oss själva.

Kanotturen som var helt perfekt igår hade troligtvis inte varit densamma idag.

Du är perfekt som du är idag – i morgon också. Idag är det måndag och vi på redaktionen älskar både det och dig. Trevlig vecka.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.