Jaylib_Top

Duon Jaylib består av Madlib och J Dilla (som tyvärr gick bort 2006 i en blodsjukdom. Vila I frid). Skivan Champion Sound som de två genierna han knåpat ihop är ett mästerverk.jaylibplatta

Champion Sound släpptes 2003 under skivbolaget Stones Throw, skapat av Peanut Butter Wolf, som de båda har varit med och gett ett gediget och säreget sound. Otis Jackson mer känd under namnen Madlib eller Quasimoto, är allt man kan tänka sig. Multimusiker, rappare, producent och DJ. Han har släppt ofantliga mängder skivor både under sina egna namn men även i konstelationer som Madvillain (med Mf Doom), Lootpack, MadGibbs (med Freddie Gibbs) och skivan vi idag highlightar med Jaylib. Han har även hittat på ett Jazz-baserat hiphop- och elektroniskt band vid namn Yesterdays New Quintet, där han hittat på alteregon och personer i bandet, men i själva verket är det han som gör allting.

J Dilla, också känd som Jay Dee, är/var en av 90-talets mest influerade hiphop-artister som jobbade med stora namn som A Tribe Called Quest, De La Soul, Busta Rhymes, Erykah Badu mfl. Men även om J Dilla gick bort 2006 så ramlar det fortfarande in skivor titt som tätt efter honom. Han var, är och förblir en legend som verkligen satt sin stämpel i hiphopen.

Champion Sound släpptes som sagt 2003 på Stones Throw Records, och skivan kom ner som en gåva från ovan. Då de två ybermusikaliska herrarna turas om att producera och rappa, samt med gäster utifrån, så har de skapat en skiva jag sent, eller rättare sagt aldrig kommer att glömma. Plattan har 20 spår och det finns även en deluxeversion släppt med en extra skiva med 24 låtar till, inklusive instrumentalerna. Ett fantastiskt drag för er som vill spotta rim över kvalitetsbeats.

Christian tipsar: The Red. Starz. Heavy. McNasty Filth.

http://www.youtube.com/watch?v=P_mR-p_7E4o

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.