jeep

Historiken kring Jeep är fylld av beundransvärda rekord och legendariska bilmodeller. Resan började redan 1941 med ostoppbara Willys-Overland MB och den välkända CJ-2A (civilversionen) från 1945 som båda två lade grunden för den moderna massproduktionen av en terrängbil. Jeep var också pionjärer i SUV-segmentet redan 1946 med lanseringen av Willys Wagon och dessutom var man först i världen med att lansera en stor lyxig SUV när Jeep Wagoneer debuterade 1963.

De tre klassiska modellerna från 1941, 1946 och 1963 kommer att representera den klassiska Jeep-andan på mässgolvet och tillsammans med de nya jubileumsversionerna av dagens modeller fira både dåtid och framtid.

I Genève visas också specialmodellen Jeep Renegade Dawn of Justice från den nya filmen Batman vs. Superman: Dawn of Justise upp tillsammans med den exklusiva specialversionen Grand Cherokee SRT Night – Jeeps snabbaste och mest kraftfulla modell någonsin tack vare en 6,4-liters V8 med 468 hästkrafter och 624 newtonmeter. 0-100 km/tim går på under 5 sekunder, kvartsmilen (402 meter) på 13 sekunder och toppfarten är 257 km/tim.

På bilsalongen är det även premiär för den nya toppversionen Jeep Cherokee Overland som kombinerar den legendariska Jeep-andan och terrängförmåga i världsklass med ännu mer sofistikerade och eleganta tekniker.

Jubileumsmodeller i begränsad upplaga
Specialversioner av såväl Renegade, Cherokee, Wrangler och Grand Cherokee debuterar i Genève för att fira företagets 75:e födelsedag – men en begränsad upplaga om endast 8 000 bilar kommer att finnas för hela EMEA-regionen. I Sverige får samtliga jubileumsmodeller, förutom specialutrustningen, navigation som standard och finns tillgängliga hos återförsäljare från tredje kvartalet 2016.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.