jeep

Historiken kring Jeep är fylld av beundransvärda rekord och legendariska bilmodeller. Resan började redan 1941 med ostoppbara Willys-Overland MB och den välkända CJ-2A (civilversionen) från 1945 som båda två lade grunden för den moderna massproduktionen av en terrängbil. Jeep var också pionjärer i SUV-segmentet redan 1946 med lanseringen av Willys Wagon och dessutom var man först i världen med att lansera en stor lyxig SUV när Jeep Wagoneer debuterade 1963.

De tre klassiska modellerna från 1941, 1946 och 1963 kommer att representera den klassiska Jeep-andan på mässgolvet och tillsammans med de nya jubileumsversionerna av dagens modeller fira både dåtid och framtid.

I Genève visas också specialmodellen Jeep Renegade Dawn of Justice från den nya filmen Batman vs. Superman: Dawn of Justise upp tillsammans med den exklusiva specialversionen Grand Cherokee SRT Night – Jeeps snabbaste och mest kraftfulla modell någonsin tack vare en 6,4-liters V8 med 468 hästkrafter och 624 newtonmeter. 0-100 km/tim går på under 5 sekunder, kvartsmilen (402 meter) på 13 sekunder och toppfarten är 257 km/tim.

På bilsalongen är det även premiär för den nya toppversionen Jeep Cherokee Overland som kombinerar den legendariska Jeep-andan och terrängförmåga i världsklass med ännu mer sofistikerade och eleganta tekniker.

Jubileumsmodeller i begränsad upplaga
Specialversioner av såväl Renegade, Cherokee, Wrangler och Grand Cherokee debuterar i Genève för att fira företagets 75:e födelsedag – men en begränsad upplaga om endast 8 000 bilar kommer att finnas för hela EMEA-regionen. I Sverige får samtliga jubileumsmodeller, förutom specialutrustningen, navigation som standard och finns tillgängliga hos återförsäljare från tredje kvartalet 2016.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here