highli5s

Det spelar egentligen ingen roll hur ofta Apple lanserar nya telefonmodeller, man är alltid lika sugen på att ha den senaste och hypen verkar bli större för varje gång. Senast ut i familjen är den nya iPhone 5S (med sin lillebror 5C) som BAWS nu har testat och utvärderat i drygt en vecka.

Vid en första anblick skiljer sig inte 5S nämnvärt från sin föregångare, iPhone 5. Men efter bara några minuters bekantskap med den nya luren inser man att det finns en hel del förändringar, och förbättringar, gentemot de tidigare modellerna. Det som sticker ut mest är den omtalade funktionen Touch ID, som gör att du kan låsa upp din telefon med hjälp av ditt fingeravtryck istället för kod.

tummTouch ID låter dig registrera upp till fem fingeravtryck per telefon. Perfekt om du är slö och vill låsa upp den oavsett vilken hand du håller den med, eller varför inte låta flickvännen lägga till sitt fingeravtryck så hon kan snoka i din telefon när du sover?
Den här funktionen uppskattar jag personligen väldigt mycket (inte det med att tjejen kan låsa upp luren förstås) eftersom det går betydligt fortare än att knappa in sin kod på 4 siffror. Plus att det är lite coolare. Du kan även godkänna köp i Appstore genom att bekräfta dem med ditt fingeravtryck.

En annan smått himmelsk upplevelse är den nya slow motion-möjligheten när du filmar. Vi snackar 120 bilder per sekund i high definition. (Här låter jag er tänka fritt på de användningsområden som detta kan komma väl till pass). Du kan köra en hel video i slow motion eller utvalda delar i ett klipp, och kvalitén är nästintill magisk. När det kommer till bilderna är det som vanligt en fantastisk kamera, och nytt för den här modellen är att det finns en extra lysdiod på baksidan som optimerar ljuset och bildkvalitén på dina foton.

Telefonen kommer i 3 olika färger. Rymdgrå, Silver och Guld. Den sistnämnda är inte helt oväntat min favorit. Ghetto Fabolous som man säger.

Värt att nämnas är att du får med appar kostnadsfritt när du köper en iPhone 5S, och då snackar vi inte snapchat eller KIK, vi snackar bra grejer som iMovie, iPhoto, iWork. Utöver det har telefonen det nya A7-chippet som gör telefonen betydligt snabbare än sina föregångare.

Jag älskar min iPhone 5S och kommer vara den trogen fram tills Apple släpper nästa modell. Like a baws.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.