guardina

Jag har gett ganska svala betyg åt de senaste Marvel-filmerna. Konceptet har känts trött, och överraskningarna har varit extremt få. Du vet typ 80% av vad som kommer hända redan innan förtexterna rullat färdigt, men vet samtidigt om att du kommer få se modern films i särklass bästa specialeffekter, allt större explosioner, (oftast) löjligt träffsäker dialog och några av dagens bäst betalade skådisar.

Guardians of the Galaxy har allt det jag nämnde ovan, och så mycket mer. Jag var vansinnigt nöjd och lättad när jag lämnade biosalongen i somras, och ännu gladare nu när jag för andra gången beskådade denna underhållande film! Betydligt gladare om jag ska vara helt ärlig då jag nu kunde sitta ostört i min soffa utan prasslande godispåsar, lysande mobiltelefoner, pruttluktande popcorn och gapiga biobesökare runt omkring mig. Det var också skönt att slippa sitta med 3D-glasögon som kroniskt kanar ned och fungerar som solfilm framför ögonen.

Guardians of the Galaxy tillhör (som alla vet) samma universum som Avengers, och en talande tvättbjörn och Vin Diesel som ett talande träd är precis vad hela Marvel-fabriken behöver, det ska med andra ord bli en fröjd att inom en snar framtid få se alla trikåklädda hjältar och antihjältar sammanstråla.

Min vana trogen kommer jag inte prata om handlingen. Om ni inte vet hur internet funkar (dvs om ni inte orkar googla fram spoilers), eller inte redan har sett filmen (eller har sett den och vill se den igen) får ni helt enkelt vara med och tävla om den rykande färska Blu-ray-utgåvan!

Som tidigare tävling behöver du inte svara på någon fråga, skicka bara ett mail med namn och adress till [email protected] där du skriver vem du kommer att ge bort denna underbara film till, och varför hen förtjänar att få den! Vi har totalt tre exemplar liggandes på kontoret som väntar på att bli julklappar.

(Glömde nästan att sätta betyg! Då Guardians of the Galaxy är snygg, rolig, underhållande, (relativt) nyskapande, och har ett jäkligt bra soundtrack får den en svag 4 av 5)

I am Groot.

 

1 KOMMENTAR

  1. Hej! Jag kommer ge denna underbara film till min sambo som helt har tappat tron på Marvels filmskapande efter att ha blivit tvingad att se en Iron Man för mycket med mig. Han förtjänar den för han behöver ett gott skratt av Groot och för att soundtracket kommer fylla honom med inspiration.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.