jurassic-world

Det var ca 65 miljoner år sedan dinosaurierna dog ut. Det var 22 år sedan filmen Jurassic Park hade premiär i biosalongerna. Mycket har hänt sedan dess, alltså sedan 65 miljoner år tillbaka. (Bara ett konstaterande)

Steven Spielbergs välkända rulle från 93 där kloning av dinosaurier blev till verklighet med hjälp av urgammal DNA. Det blev dock inte riktigt som dom tänkt sig och de enorma bestarna löpte amok. Filmen blev en kassasuccé, vann tre Oscar och är numera en så kallad klassiker. Den följdes upp av både en tvåa och trea, därefter slutade spåren.

Men…
En teaser finns ute till förfogande för den nya ”Jurassic World” filmen. En trailer på dryga 2,5 minuter går att beskåda. Nästan så att man hinner se den 65 miljoner gånger för det dröjer ett tag innan det vankas release. Sommaren 2015, närmare bestämt den 12:e juni.

Spontant känns det aningen lustigt att människan nu framställt en helt ny modifierad variant av dinosaurie som tydligen är mycket större, smartare, bättre. (Säkert också snyggare än alla andra). Det hela för tankarna till Godzilla som släpptes i en ny-version tidigare detta år som inte var mycket att hurra för.

Om Jurassic World blir något att sätta tänderna i är oklart, den som lever får se. 

I augusti 2012 rapporterades det att Australiens rikaste man, Clive Palmer (delvis känd för att tidigare samma år ha beställt ett återuppbyggt Titanic) hade planer på att bygga upp en egen park av samma sort som Jurassic Park i Australien, och på samma sätt lyckas skapa dinosaurier. Känns som en aningen coolare idé än den nya filmen ifråga, bara en känsla.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.