355 meter upp i luften, 72 våningar, står det nyöppnade JW Marriott Marquis Dubais i en ögonfallande position på Sheikh Zayed Road som även tar hem priset med den eftertraktade titeln ”världens högsta hotell” från Guinness World Records.

Incheckning
Ytterst smidigt och personalen på plats var väldigt snabba och effektiva. BAWS hade privilegiet att bo på våning 62 i en fin svit.

Området kring hotellet
Business Bay är ett område som fortfarande är under utveckling, men hotellet står strategiskt och är välplacerat för att göra utflykter till både gamla och nya Dubai. En taxi till Creek tar cirka tjugo minuter och kostar cirka AED 30 (ca 60 SEK), eller så tar man en 10 minuters promenad till tunnelbanan som förövrigt är supermodern likt allt annat i Dubai.

Stil och karaktär
Stilrent, tyst och diskret men med plötsliga stänk av olika färger. Vardagsrummet på bottenvåningen till exempel har en färgrik uppställning med över 1300 glasflaskor. Lobbyn är ofta surrande, men eftersom detta även är ett flaggskeppshotell som iscensätter stora evenemang så är det bara kul, det ger verkligen en internationell och välkomnande känsla. En höjdpunkt är den uppvärmda utomhuspoolen som fångar eftermiddagssolen och som har en fantastisk utsikt över Burj Khalifa. En annan är Saray Spa, en seriös och välskött fristad som erbjuder behandlingar från Arabien och Fjärran Östern.

Service
Utmärkt! − JW Marriott Marquis Hotels personal är mer associerade i hotellet på en helt annan nivå än vanligt samt är väl inpräntade i sina respektive roller.
Lite tålamod vid rumsservice eller dylikt – I ett torn som slår rekord i höjd, så kan det ta en kort stund för hissarna att nå sina respektive våningar, men de förflyttar sig förvånansvärt snabbt.

Rummen
Endast Torn A var öppet när vi besökte hotellet, med 804 rum inredda i en dämpad och lyxig stil som gynnar naturliga nyanser. Belysning och luftkonditionering styrs via en ”touch-screen padda” och allt fungerade smidigt och perfekt. Likt allt annat i de övriga utrymmen på hotellet följer rummen samma struktur, stilrent och elegant.

Mat och dryck
Prime 68, på de förtjusande 68 våningarna, är en trevlig plats för en tung middag i himlen med en meny av toppklass biffar. Rang Mahal har inte samma utsikter som Prime 68 men här serveras sensationella indiska rätter som skapats av Atul Kochhar, Michelin-medverkade kock på Benares restaurang i London. Andra restauranger erbjuder thailändsk, japansk och arabiska rätter, medan på den 71:a våningen ligger Vault Bar i två plan med påkostade cocktails och en cigarrlounge.

Handikappanpassat?
Det finns totalt 4 styckna rum anpassade för handikappade i Torn A.

Familje/barn-vänligt?
Allt beror på. Hur gamla är barnen? Hur ser era dagar ut i Dubai? Detta är ju ett mer sensationellt hotell för par, business och evenemang.

Hotell-tjänster
Hotellet erbjuder även tjänster såsom spa och relax hos Saray Spa.
En fantastisk mysig pool med fina utsikter. Något vi fastnade för var hotellets ”Concierge service”. Ytterst ovanligt på skandinaviska hotell enligt oss. Concierge service ligger precis vid entrén i hotellet. Här kan du planera aktiviteter, utflykter och mycket mer, personalen är extremt hjälpsamma. Vi provade flertalet av deras utbud, och vi kan garantera det bästa samt även konkurrerande prismässigt!

Övriga tjänster att inte glömma
I hotellet finns nattklubb för den som älskar nattlivet (kanske passar paret?), mötes och arbetsrum för den som behöver eller är på plats för jobb samt stora lokaler för att hålla större seminarier, föredrag och event.

Uppgifter till hotellet för pris och bokningar
RumsbokningRestaurang & SpaFacebookTwitterEpostJW YouTube
Telefon: +971 4 414 0000

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.