allvarrr

Gran och tall ska bli underkläder när modeskaparen Stefan Söderberg går från Hope till nystartade företaget Allvar. Det är inte ofta man går i skogen och tänker på att man kan göra kalsonger utav träden, men vem skulle kunna tro att det var möjligt?

I hundratals år har träden stått orörda i de svenska skogarna. Men snart finns de i våra garderober också, när det nya varumärket Allvar som gör underkläder av skogsmaterial lanseras.

”Det är fascinerande att man kan göra kläder av skogen som våra släktingar en gång höll till i”, säger Niklas Gilmark, en av grundarna till Allvar.

”Jag har jobbat i skogen med plantsättning och röjning, så på ett personligt plan tilltalades jag av att använda råvaran på ett annorlunda sätt. Dessutom kändes idén genomförbar, eftersom man använder samma tillverkningsprocess för både bambu och trä”, säger Niklas Gilmark.

Något han inte trodde var att han skulle få med sig klädskaparen Stefan Söderberg, som tillsammans med Ann Ringstrand grundade det svenska modemärket Hope.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.