Feely bild


Feely grundades av fem personer vars vision var att skapa det roligaste och mest engagerande sättet för människor att ta hand om sin inre hälsa. Resultatet blev en app som får användaren att lära känna de områden som enligt forskning har störst påverkan på sitt välbefinnande. 
Baserat på sina egna känslor och mål får man specifikt anpassade övningar. Gänget bakom Feely hoppas att detta leder till att fler människor kan leva ett lyckligt och balanserat liv, samtidigt som färre människor upplever stress, oro och nedstämdhet.

Baws tycker att konceptet låter riktigt spännande och sannerligen intiativrikt. Frågan är om och hur det fungerar? Den mentala hälsan är ju livsviktig och alla förtjänar ro i själen. Kan appen vara en lösning som just precis, sätter sprätt på ens tillvaro i rätt riktning. Vi tog tillfället i akt och snackade med grundaren Philip Axelsson.

Hur uppkom själva idén med en app och dess påverkan av lycka?

Det började med att vi som driver Feely själva upplevde perioder av nedstämdhet, som främst berodde på jobbstress och lite ångest över att inte hinna med familj och vänner. När vi insåg att vi också kunde komma in i sådana perioder så bestämde vi oss för att läsa på om vad vi kunde göra för att förebygga och stärka den mentala hälsan inför nästa gång livet blir lite tufft. Vi fann då massa intressant forskning om lycka och välbefinnande, främst från ett område som heter positiv psykologi. Vi insåg också att informationen varken var sammanställd på ett sätt som gjorde det lätt att ta till sig, och det var inte heller praktiskt i den mån att det kunde hjälpa oss att skapa bra vanor. det var då vi bestämde oss för att skapa en mobilapp, som skulle funka som en personlig coach i fickan med fokus på den inre hälsan.

Rent vetenskapligt, hur ser det ut på den fronten?

Allt innehåll och metoder i appen är vetenskapligt och evidens-baserat. Detta betyder att de forskare som är knutna till Feely har valt ut övningar, artiklar m.m. som redan har bevisats fungera för att öka en individs välbefinnande.

Om man inte är lycklig nu, blir man det genom användning?

Syftet är att ge användaren en bra förståelse för vilka olika faktorer som påverkar ens långsiktiga välbefinnande. Sen är det givetvis individuellt, allt som gör mig lycklig kanske inte gör dig lycklig. Men vad forskningen vet är att de personer som bl.a. fokuserar på att visa tacksamhet, koppla av, ha relevanta målsättningar och ta hand om sina sociala relationer har en mycket större chans att bli lyckligare. Det viktigaste är dock att hjälpa användaren att bli bättre rustad för livets tuffare stunder.

Alla som känner att de vill börja förstå sitt eget välbefinnande och även lära sig mer om forskningen inom lycka borde ladda ner och ge appen ett försök…
www.feely.se

feely2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.