samsu

Alright, Samsungs nya telefon är här, och vetskapen om att den skulle släppas även i guld-utförande fick mig att dansa av glädje. Jag älskar Samsungs edge-design och jag älskar guld. Den här telefonen skapades för mig, inget snack.

Min S6 edge har varit med om fler äventyr än en medelålders ensam turist i Thailand och börjar sakta men säkert närma sig dödsbädden. Efter otaligt många fall ner i kakelgolv, asfalt, handfat & sand från Dubais öken fick jag inse att kärlekshistorien snart är över. Det är dags att gå vidare även om det gör ont att lämna någon (något) man älskar.

Men i samma sekund som jag la mina händer på S7 edge var min förra telefon glömd. Den här är om möjligt ännu mer perfekt i sin design och stilren like crazy. Den är större än föregångaren men ligger ändå bättre i handen, och framförallt stabilare. Det medför (förhoppningsvis) att jag inte kommer tappa min baby lika ofta. Jämfört med S6:an sticker inte kameralinsen på baksidan ut så mycket vilket gör att den glider ner i fickan som om den vore VIP på en fest och slipper fastna i kön utanför.

Luren tål vatten och damm säger dom. Det stämmer. Du kan med andra ord ta med telefonen in i duschen med gott samvete och langa iväg några dirty pics via snapchat eller stå ute i regnet och prata i den. Du är safe.

Skärmen är fantastisk och flera undersökningar visar att den tillhör de absolut bästa på marknaden. Bilderna blir knivskarpa, färgåtergivningen är magisk och ljusstyrkan är amazing. Det finns flera nya smarta funktioner/uppdateringar gentemot förra modellen som bland annat underlättar när du ska spela spel, vilket man gör alldeles för ofta om man har såpass mycket fritid som mig. (Plus att det är skönt att varva ner med lite mobilspel när man åkt på 3 raka förluster mot Emil i FIFA 16).
Game Launcher kallas stället där alla spel samlas och du kan spela in dina spelsessioner och samtidigt låta telefonen spela in dina ansiktsuttryck med den främre kameran. Youtube here I come så att säga. Du kan inaktivera ”bakåt-knappen” när du spelar så du inte oavsiktligt trycker ur dig ur spelet, och du kan spara batteri genom att reducera upplösningen på skärmen, vilket bidrar till mer speltid.

Kameran finns inte mycket att säga om, du vet redan att bilderna blir knivskarpa. 12 megapixel och bra kvalité även i mörker. Dessutom räcker det att dubbelklicka på hemknappen för att snabbstarta kameran oavsett läge. Perfekt om du ser en polare som är på väg att ramla och slå sig, så du hinner fånga det på bild eller video innan ögonblicket försvinner.

S6:an hade inte plats för något minneskort, men det finns (såklart) nu. S7:an är med andra ord en ännu bättre version av en redan grym telefon. Plus att den är snyggare och finns som sagt i guld. Bara det borde få dig att köpa den. I rest my case.

Läs mer om Samsung S7 & Samsung S7 edge HÄR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.