entaa

Den 17 december stod Kent på scen för sista gången. Med på scen fanns också tre utvalda fotografer som fångade det allra sista ögonblicket i Kents historia. Dessa tre unika verk auktioneras ut på Bukowskis i en välgörenhetsauktion den 21 februari under namnet ”Om du var här”.

Välgörenhetsauktionen ”Om du var här” arrangeras till förmån för den ideella föreningen och facebookgruppen #jagärhär som arbetar aktivt för att motarbeta näthat. Bakom initiativet står Martin Renck och Saurabh Sinha.

– Idén uppkom som en respons på Kents besked om att allt snart var definitivt över, för alltid. Det kändes som en viktig grej att fånga det sista ögonblicket för eftervärlden. I samma sekund Kent klev av scenen blev bandet ett kulturminne; en antikvitet med ett kulturhistoriskt värde. Nu hoppas vi att dessa tre unika bilder kommer betinga också ett högt monetärt värde – intäkterna från auktionen går nämligen till välgörande ändamål. Den sista millisekunden är så klart ovärderlig, men att ta med sig hem ett av dessa historiska tidsdokument – och samtidigt göra positiv skillnad för allas vårt framtida samtalsklimat på nätet – kan kännas värdefullt för en del, säger Martin Renck.

Fotograferna som förevigat Kents sista ögonblick har alla varit en viktig del av bandets visuella uttryck; Johan Renck, musikvideoregissör och en av personerna bakom den episka ”vita” spelningen på Stadion, Joanna Nordahl, regissören bakom Kents sista musikvideo och mycket av det filmmaterial som användes på scen under den sista turnén, samt Jonas Linell, fotograf som tagit bilderna till de flesta av bandets skivomslag.

Alla som vill ha en bit av svensk musikhistoria har möjlighet att lägga förhandsbud på bukowskis.com alternativt medverka live under pågående auktion via Bukowskis hemsida.

Auktionen av de tre unika fotografierna startar kl.19.00 den 21 februari.

Kolla även in #jagärhär på FACEBOOK.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.