cast

Det finns nästintill 2 miljoner kvadratmeter co-working yta i Stockholm. 1500 kvadratmeter av dessa två miljoner sticker ut från de andra. På Slottbacken 8 i Gamla stan hittar du nämligen The Castle co-working, känt som slottet, vars traditionella slottsexteriör innehåller något helt annat än ett traditionellt kontor.

För vad är det som utgör ett bra kontor? En ergonomisk kontorsstol? Ett höj-och sänkbart skrivbord? Gott kaffe? Snabbt internet? Men om man skalar bort det, vad är viktigt? Det var de frågorna grundarna till co-workingspacet Slottet ställde sig. En lång kreativ process senare, har de byggt en plats som inte bara erbjuder en arbetsplats utan också en meningsfull sådan.

—Vi vill utmana vad en arbetsplats kan vara. För oss är nästa steg av co-working mer än bara ett prestigefyllt koncept med “högpresterare”. Vi har sett att verklig prestation sker när människor kan ta med många olika aspekter av sig själva in i sitt arbete. Därför strävar vi efter att vara en plats där du inte bara har obegränsad tillgång till kaffe och wi-fi, utan också kan skratta, känna sammanhang, träffa nya vänner och upptäcka nya saker om dig själv och andra, säger Jesper Lindmarker, grundare av Slottet.

Slottet spänner sig över 5 våningar och delas av personer som tror på att en arbetsplats kan vara mer än bara ett vanligt kontor. På The Castle försöker de skapa sina drömmars arbetsplats genom att uppmuntra både organisationer och människor till co-creation. Med ett ramverk som tillåter workshops, kvällsaktiviteter, meet-ups och intressegrupper, kan medlemmar skapa den plats de vill befinna sig på genom att dela det de känner passion för.

Slottets interiör variera från elegant till udda. Den ”Flemingska salen” har sin originaldekor från 1700-talet med handmålade tapeter och guldpläterade dörrdekorationer, medan cafeet har moln och olympiska ringar i taket som tillsammans med det specialbyggda ljudsystemet skapar en mytisk sagokänsla, i sann slottsanda. Helt enkelt många olika rum för att kittla kreativitetsnerven.

The Castles grundare är Petra Jonsson, Jesper Lejfjord och Jesper Lindmarker. De har tidigare drivit Entreprenörskyrkan som också var ett kontorshotell men som tog fart innan den stora coworking-boomen. Nu är co-workingboomen ett faktum och det finns många alternativ i Stockholm. Men är du på jakt efter ett nyskapande kontor som testar gränserna för vad en arbetsplats faktiskt kan vara bör du söka dig till The Castle!

http://www.thecastle.nu/sv/

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.