baws

Iron Viking ett lopp engagerat av Strong Viking som hölls ungefär en timme från Amsterdam. Man springer 4 varv som sammanlagt blir till 42 km. På vägen finns det 100+ hinder som utmanar en både fysiskt och psykiskt, plus att man avverkar 2800 höjdmeter på vägen. Det ska vara ett av dom tuffaste marathonloppen i världen.

BAWS utsände atlet, Pavel Strandh, berättar om upplevelsen han delade med Fredrik Schön och Filip Tvinghagen.

– Varken jag eller mina trogna kompanjoner hade sprungit 42km förut, och dessutom aldrig med så många hinder. Förberedelsean började redan i januari då en mil kändes som något tufft att springa. I april-maj var den där milen endast uppvärmning.

Alla hade en positiv inställning från början, tills vi insåg att tempot vi höll inte skulle räcka för att komma i mål under 7,5 timmar, som var gränsen. Vi köttade på genom ängar, vatten, snö, asfalt och lera. Efter ungefär 2,5 mil var det endast det mentala som var viktigt. Kroppen började stelna av allt kallt vatten, och många började få kramp. Först i benen, men senare i alla muskler som ansträngdes. Efter två mil såg vi inte ens varandra längre, vi återförenades först i målet. Och ja, vi alla lyckades gå i mål inom tidsramen.

Se video och bilder från Stong Viking nedan.

11 12 13 14 15 16 17

 

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.