1

En extrem och tuff hinderbanetävling har varit på turné både i och utanför vårt avlånga land. Lördagen den 10 oktober var det hög tid för arrangören ”Toughest” att ta plats i Göteborg. Deltagarna liksom Baws redaktion ställdes inför en sträcka på 8 kilometer med 40 galna hinder, en utmaning som hette duga.

Racet ägde rum i nordöstra Göteborg, närmare bestämt Kviberg Park som också var årets sista anhalt. Krypa under nät, klättra upp i rep, hoppa mellan avsatser, svinga sig i ringar, gå armgång och inte minst vada sig fram genom lera stod på schemat.

Över 4000 personer var anmälda och adrenalinet pumpade likt aldrig förr. Både som utövare och publik fick man uppleva ett spektakel där det hände något hela tiden. Toughest eventområde innehöll inte bara start och mål utan även 5-6 hinder som kunde beskådas från läktarplats. Något som medförde en hejdundrande stämning som smittade av sig på var och varannan människa.

Baws var på plats med ett halvskönt gäng på 5½ män (vore att ta i att kalla mig själv för hel med mina 169,9cm). Hur som helst, tillsammans skulle vi beta av hinder efter hinder och samtidigt le för allt vi var värda under loppets gång. Det var vår grundinställning, för det är så vi jobbar.

Startsignalen gick och iväg flög vi med fjäderlätta steg, tills första backen kom. Sen gick det uppför (läs utför). Skulle det gå så här tungt strax efter start? Vi hade ju trots allt bara 95% av banan kvar. Men lagmoralen infann sig av bästa sort, skratt och glädje förde oss alla framåt och tur var väl de.

Det såg riktigt stabilt ut - innan första backen
Det såg riktigt stabilt ut – innan första backen

Det bjöds på hinder av alla dess slag och brist på lera var det inte heller. Nytt för i år var att många hinder också hade en så kallad ”Fast Lane” som innebar en tuffare svårighetsgrad. Klurigt var bara förnamnet men fixade man uppgiften i fråga väntade också belöning. Att klara en trixig ”Fast Lane” medförde att man direkt kunde skutta vidare ut på banan igen med siktet inställt på en bättre tid (eller en väntan på sämre lagmedlemmar).

Per Ögren & Axel Mendes skyltade för nya "Fast Lane"
Per Ögren & Axel Mendes skyltade för nya ”Fast Lane”

Straffrundorna var även de tuffare till skillnad från tidigare år. Flera gånger räckte det inte med att bara springa en retsam sträcka. En säck, däck eller annan belastning skulle minsann konkas med. Att bita i det sura äpplet känns som en mild beskrivning i sammanhanget.

Men nog allt skall det kännas om man inte gjort sin hemläxa inför utmaningen, det vill säga sina dagliga chins med dips.
Under racet sprang vi ständigt på exalterade deltagare med härlig vilja. Det syntes hur roligt alla hade trots påfrestningen man utsatte sig för. Hejaramsor och peptalk ljöd längs med banan. Ett stort plus till alla funktionärer som inte bara dirigerade med både händer och fötter utan också för full maskin med märkbar energi. Hatten av.

Rickard Edh stoltserade med all rätt efter att ha spöat skiten ur ett hinder av svårare grad
Rickard Edh stoltserade med all rätt efter att ha spöat skiten ur ett hinder av svårare grad

Banan innebar varierad terräng, allt från öppna gräsfält till sliskig träskmark. Man fick smaka på det mesta, både fysiken och den psykiska delen sattes på prov. Att springa i team var vi inte ensamma om, ett vinnande koncept oavsett placering (tycker vi). För det är ju så mycket roligare, delad glädje är dubbel glädje (gamla regler). Tag en titt på bilden nedan ifall ni inte tror mig.

Att leka med lera var något som uppskattades med glädje hos #TeamBaws
Att leka med lera var något som uppskattades med glädje hos #TeamBaws

Efter att ha gett våra arma kroppar en ordentlig genomkörare väntade ett kraftfullt motstånd precis före målgång. Rampen, ett hinder som är precis som det låter. Grov vertikal lutning med en höjd snudd på att göra i brallan. Det fanns bara en väg upp men skulle de trötta benen palla trycket?

Tro Göran de!
VI KOM, VI SÅG, VI LOG

En klase halvsköna grabbar efter målgång helt enkelt - Relax, we got inspirEDH
En klase halvsköna grabbar efter målgång helt enkelt – Relax, we got inspirEDH

 

Guld i mun
Guld i mun

En skitrolig utmaning bokstavligt talat, att bli smutsig deluxe på cupen kommer man inte undan. Energin och glädjen som infann sig både i vårt lag i synnerhet men också hela eventet i största allmänhet gick inte av för hackor. Att anmäla sig till ett framtida race är en morot värd att gnaga på. Alla som vill kan, fråga bara vår lagmedlem Rickard Edh som satt i rullstol efter en ryggmärgsskada för 1,5 år sedan. Baws säger, tuffa till dig och kör bara.
Det gör gott för både kropp och själ.

Baws ger Toughest ✰✰✰✰✰ /5
För att anmäla dig till kommande race KLICKA HÄR

En stor bonus var att samtliga deltagare fick stock under racet och så även vår lagkapten Danne Olsson
En stor bonus var att samtliga deltagare fick stock under racet och så även vår lagkapten Danne Olsson


LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.