karlsss

Den som söker en mysig och något annorlunda get away med sin partner borde verkligen överlägga att besöka Karlstad. Att solen alltid lyser i Karlstad stämde verkligen bra in på våran vistelse. Förslagsvis besöker du bet365 bonus innan du åker för lite extra klirr i kassan. Den fantastiska sjöstaden bjöd på strålande sol och medelhavsvärme. Man hade enkelt kunna missta Karlstad med kuststad. 

Utforska staden via cykel

Kanske är Karlstad inte det första alternativet när man planerar en mysig weekend någonstans, men det borde det ändras på! Karlstad är en fantastiskt sjöstad med den mysiga Klarälven som rinner genom stan, ett stort utbud av restauranger i toppklass och en trevlig innerstad med nära till allt. Vårt bästa tips är att uppleva staden genom att låna en cykel gratis av sola cykeln , det är ett perfekt och mysigt sätt att ta sig fram längst Värnens hamnar och stadens sevärdheter. 

Ett av våra stopp med cykeln var Mariebergskogen som är en stor och härlig park med mycket liv och rörelse precis vid vattnet. Där tog vi en glass i den lilla glasskiosken för att sedan gå runt i det vackra området. Parken är lämplig för både barnfamiljer och stora sällskap där det finns möjlighet till minigolf, beachvolley, strandhäng eller en härlig promenad. 

Via cykel tog vi oss till den äldsta delen av staden, Kvarteret Almen, som är den äldre delen av Karlstad med dem enda byggnaderna som klarade sig ifrån den stora branden 1865. Området ligger längst med kanalen och är fantastiskt vackert.

cykla

Bo centralt

Vi bodde på hotell Drott som ligger mitt i centrum och är ett lite äldre hotell med fantastiskt fina och fräscha rum. Personalen var supertrevliga och hjälpsamma, ett plus i kanten var även den trevliga hotellfrukosten som bjöd på alltifrån färsk frukt till pannkakor. 

Mysiga uteserveringar

Lördagen började med en lunch på Olssons Bazar som ligger vid inre hamn. Restaurangen bjuder på allt i från Caesarsallad till stenugnsbakad pizza. Supermysig atmosfär och god mat! 

På kvällen åt vi på Naviero som är en nyöppnad resturang som även den ligger i inre hamn. Deras uteservering ligger precis intill vattnet och bjöd på kvällssol hela kvällen. Vi valde att äta deras mixade grillspett, något vi verkligen kan rekommendera! Fantastiskt gott! 

Ett sista stopp

Innan vi åkte hem besökte vi Alsters Herrgård som var enkelt att hitta till från E18. Det mysiga området bjuder på konstgalleri, herrgårdsbutik, slöjd- och hantverksbutik samt ett gårdscafé som serverar lunch och hembakat. Vi vandrade runt lite i dem trevliga miljöerna och tog sedan en fika i det lilla gårdcafet med en trevlig uteservering på baksidan av herrgården. 

inrehamn

Varför ska man besöka Karlstad?

  • Nära till allt
  • Vackra och trevliga områden 
  • Stort utbud av restauranger och uteserveringar
  • Cykelvänliga vägar 
  • Alternativet till en kuststad
  • Mycket att se och göra

Läs mer tips om vad man kan göra på visitkarlstad.se

/Sofia Frändeby
First Lady of team BAWS 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.