rose-and-jack-on-the-raft

Trots att Titanic har blivit en av de mest populära kärlekshistorier någonsin, har den också fått sin andel kritik. Främst har filmen fått kritik under de senaste åren med anledjackning av det fullständigt onödiga dödsfallet av Leonardo dicaprio, Jack. Samtidigt som Kate Winslet, Rose, klarar sig på en flytande dörr låg Jack kvar i vattnet,  trots att det fanns tillräckligt med utrymme för två.

Nu visar det sig att Rose faktiskt håller med. Under en inspelning av Jimmy Kimmel Live berättade Kimmel för Kate Winslet om det senaste internetfreakout:et som uppstod när Kate och Leo sågs tillsammans på Golden Globe Awards. Som en del av konversationen, beskyllde han även henne för att Jack frös ihjäl i Titanic. Överraskande nog,  accepterade Winslet älskvärt kritiken.

” I agree, I think he could have actually fit on that bit of door. ”

 

Slutet av Titanic är därför en komplett bluff. De två hade kunnat leva lyckligt tillsammans. Uppenbarligen var det bara så att den fruktansvärda James Cameron, som skrev manuset, krävde att Jack skulle dö. Han kunde avslutat filmen så att Jack fick ett mer nobelt avslut, åtminstone. Kate Winslet bekräftar bara vad vi har vetat i ett par år. 2012  satte Mythbusters Titanic’s slutscen i test och påvisade då att det faktiskt är möjligt att få upp två människor på en flytande dörr med ett minimum av komplikationer. De har även visat att överlevnad på dörren i väntan på räddningen var  möjlig, så länge de använde Rose’s flytväst som hjälp med dörrens flytkraft för att hålla dem vid liv. Återigen är vi inget annat än i tron att James Cameron är ett hämndlystet monster som tycker om att mörda karaktärer för att äta hjärtan ur hans känslomässigt investerade tittare.

Kolla in Kate Winslet kommentarer nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=5TW4EMX584A

Men, som Kate Winslet själv påpekar, det är ”lovely” hur mycket folk fortfarande bryr sig tillräckligt mycket om filmen för att vara upprörd över slutet, eller att bli exalterad när Leonardo DiCaprio och Winslet är tillsammans framför kameran. Titanic är trots allt bland de grymmaste filmerna av all-time, och det står klart hur den uppnått en mäkta nivån av framgång med tanke på hur mycket fansen fortfarande är kär i den. Och, det är möjligt att filmen kanske inte hade varit så omtalad om Jack hade överlevt. Kanske, men bara kanske, är James Cameron inte en hjärtlös jävel, utan bara rentav ett geni? 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.