tele

Med nytt nanobatteri kan du ladda telefonen på 30 sekunder

Batteriet ska kunna ladda både din telefon och din elbil blixtsnabbt. Bolaget som utvecklat det backas av en hemlig mobiljätte.

Det israeliska bolaget StoreDot har utvecklat ett nytt batteri som enligt dem kan laddas blixtsnabbt. Batteriet bygger på nanoteknik som beskrivs som ”uppsugning av energi genom en slags tvättsvampseffekt”.

Med batteriet skulle det vara möjligt att ladda en mobil på några sekunder och en elbil på några ynka minuter. Något som skulle kunna innebära ett ännu större intresse för de nya elbilarna.

Prototypen är fortfarande för otymplig för att kunna användas i en telefon, men StoreDot räknar med att kunna sälja batteriet på mobilmarknaden redan 2016. Enligt dem ska du med batteriet då kunna ladda din smartphone på 30 sekunder.

StoreDot backas upp av en hemlig mobiltillverkare som uppges vara asiatisk. Kanske Xiaomi som just nu dominerar på den kinesiska marknaden? Bolaget har uppgett att en telefon med det snabbladdade batteriet skulle kosta runt 100 dollar mer, motsvarande 750 kronor, än en telefon med ett vanligt batteri.

För elbilar siktar StoreDot på att man ska kunna ladda bilen på två till tre minuter. I dagsläget måste en bil med vanligt batteri få ladda under natten.

 

Artikel från VA.se 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.