frost

En nyhet för er som har barn, småsyskon, små kusiner eller bara gillar barnfilmer. Ni andra behöver inte läsa.

I fredags, den 31 januari, hade Disneys kritikerhyllade äventyr FROST svensk biopremiär. Öppningen blev den största animerade filmöppningen någonsin i Sverige, filmen spelade in över 16 miljoner SEK (16 203 526 SEK) – och sågs av 169 446 personer. Det är den största animerade öpnningen alla kategorier. Slår ICE AGEs femdagars-öppning och HITTA NEMOs tredagars-öppning. Totalt med förhandsvisningar av filmen har den setts av 173 044 personer och spelat in 16 632 467 SEK.

Disneys världsomspännande publiksuccé FROST vann en Golden Globe för bästa animerade film och är Oscarnominerad för bästa animerade film och för bästa originalsång. Låten Let It Go ligger på 37e plats på digilistan. Filmen är 1 timme och 48 minuter lång, från 7 år och visas med både svenskt och engelskt tal.

I det animerade äventyret Frost lägger en profetia ett helt land i evig vinter. Anna slår sig samman med den våghalsiga bergsmannen Kristoffer och tillsammans ger de sig ut på en lång resa för att hitta Annas syster, Snödrottningen, och få ett slut på den iskalla förtrollningen. De möter extrem kyla, mystiska odjur och magi längs sin resa och kämpar mot elementen för att rädda kungadömet undan förstörelse. De svenska rösterna görs av Mimmi Sandén, Erik Segerstedt, Sebastian Karlsson, Nassim Al Fakir, Annika Herlitz m.fl.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.