Pizza

Äntligen kommer något som på allvar kan förändra ditt liv. Till det sämre förmodligen, men ändå.

Snabbmatsjätten Domino’s Pizza rullar ut ett projekt där robotar kommer börja leverera pizzor. Dessvärre för alla svenskar äger detta rum i Nya Zeeland.

Det handlar alltså om en fyrhjulig enhet med en höjd på strax under en meter som kommer att leverera pizzorna till köparnas hem. Robotprodukten, som går under namnet Domino’s Robotic Unit, är utvecklad i Australien, och innehåller en värmeanläggning för att hålla pizzorna varma. Förrådet kan fyllas på med högst tio pizzor åt gången.

Roboten ska kunna leverera pizza inom upp till 20 km radie, innan den behöver laddas. Kunderna får en kod när de lägger in en beställning som sedan slås in på en knappsats på roboten för att få pizzan.

”DRU är gullig och sympatisk och vi är trygga i att han en dag ska bli en integrerad del i Domino’s familj”, säger Scott Bush, kedjans chef i Nya Zeeland. ”Han är en väg mot framtiden som vi är spända på att se mer av.”

Nya Zeelands transportminister har uttryckt sig positivt om projektet, och för närvarande jobbar man på att få till stånd de legala förordningarna för att möjliggöra för förarlösa fordon, såsom DRU, att köra på vägarna.

BAWS överväger att flytta till Nya Zeeland och äta pizza 24/7.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here