LEGO_starwars_samling

LEGO-Koncernen höjer sina ljussablar för att hylla alla fans som bidragit till LEGO Star Wars 20 år långa historia och lanserar fem nya jubileumsset i specialutgåva.

För 20 år sedan, i en galax långt, långt borta, blev LEGO Star Wars-samarbetet en del av livet för miljontals barn och fans världen över. I år firar LEGO-Koncernen 20-årsjubileet för den omtyckta produktserien, som fortfarande förenar fans i alla åldrar och har inspirerat till några av de största strider som någonsin byggts.

LEGO Star Wars var LEGO-Koncernens första franchisevarumärke och är än idag en av de populäraste produktserierna, som sammanför fans från olika generationer och platser genom roliga och utmanande byggupplevelser. Omkring 700 olika set (med 1 000 LEGO Star Wars minifigurer), fem dataspel, flera tv- och webbserier och mängder av andra roliga produkter har producerats sedan den ursprungliga lanseringen.

Jens Kronvold Frederiksen, Creative Director för LEGO Star Wars berättar: LEGO lek och Star Wars är en drömkombination för oss och vi känner oss lyckligt lottade som har ett av världens starkaste forum för fans, som fortsätter att inspirera och utmana oss att tänja på gränserna. 20-årsjubileet vittnar om entusiasmen hos våra lojala fans som har byggt, fantiserat, stridit och delat sina LEGO Star Wars äventyr med oss under två decennier. Det har gått 20 år, men Kraften finns fortfarande hos oss och vi har mycket att se fram emot.”

LEGO Star Wars lanserades ursprungligen på den internationella leksaksmässan i New York i februari 1999 och har fängslat fans ända sedan dess. Det året lanserades hela 13 set, samt LEGO MINDSTORMS-setet Droid Developer Kit. Många populära produkter har släppts genom åren, bland annat den första minifigurversionen av Chewbacca. Det var en triumf i sig på grund av den utmanande designen. Designteamet kom på idén att skapa ett huvud med päls som täckte ryggen och bröstet – en lösning som har använts för många minifigurer sedan dess.

Derek Stothard, Vice President of Licensing på Lucasfilm berättar: ”Vårt samarbete med LEGO Koncernen är en enorm framgång eftersom det ger människor möjlighet att utforska Star Wars galaxen på ett unikt sätt. Oavsett om man bygger en minutiös modell av Millennium Falcon att visa upp på en hylla eller iscensätter strider med LEGO Star Wars modeller ger LEGO Star Wars sortimentet oss möjlighet att nå fans i alla åldrar som är lika fascinerade av Star Wars galaxen som vi är.

För att fira 20-årsjubileet har LEGO-Koncernen lanserat fem unika set med ikoniska farkoster och exklusiva minifigurer som hyllar LEGO Star Wars historia. De nya seten lanserades den 1 april och är nytolkningar av några av de mest klassiska och populära seten från de senaste 20 åren, tillsammans med det nya undertemat Action Battle. LEGO System in Play innebär att Star Wars fantaster kan bygga och ge liv åt några av sina mest älskade teman och karaktärer – från wookier och ewoker till prinsessan Leia och Han Solo – för ännu fler intergalaktiska äventyr.

Och när det gäller scener och karaktärer som ännu inte har dykt upp i LEGO Star Wars galaxen är det bara att hålla ögonen öppna!

star star2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.