lexus

I fem år har Lexus varit med i Vi Bilägares årliga bilkonsumentundersökning Autoindex ochför femte året i rad är Lexus det bilmärke som de svenska bilägarna är allra mest nöjd med. Ägarna ger Lexus 895 av 1000 möjliga indexpoäng i undersökningen, 18 poäng före tvåan Subaru.

Med 895 av totalt 1 000 möjliga poäng i årets Autoindex-undersökning har Lexus en betryggande marginal till Subaru, som fick 877 poäng, och Volvo, som fick 858 poäng. Medelnöjdvärdet i undersökningen var 818 poäng.

18 738 slumpvis utvalda svenska bilägare med upp till sju år gamla bilar, dvs års­modellerna 2009–2015, har deltagit i undersökningen och betygssatt hur nöjda de generellt är med sina bilar avseende kvalitet, köregenskaper och komfort, vidare vad de tycker om återförsäljare och märkesverkstäder samt även hur lojala de är med sitt bilmärke.

Resultatet i årets Autoindex-undersökning stämmer väl överens med de helt omodererade recensioner som Lexus-ägarna lämnar på företagets svenska sajt. Lexus är det första bilmärket i Europa där kunderna kan lämna både positiva och negativa omdömen om sina bilar och sitt bilägande, utan någon censur. Syftet är dels att ge dem som går i bilköpartankar en möjlighet att ta del av Lexus-ägarnas osminkade sanningar, dels att få en ökad dialog med kunderna.

Årets Autoindex-undersökning genomfördes under första kvartalet 2016. Det detaljerade resultatet redovisas i tidningen Vi Bilägare nr 8/2016.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.