lex

Nu har produktionen av Lexus nya lyxkupémodell LC för den svenska marknaden kommit igång. Måndagen den 22 maj startade produktionslinan i Motomachi-fabriken i Japan, där även den legendariska supersport­bilen LFA handbyggdes. De första bilarna kommer till återförsäljarna tidigt i höst.

Lexus LC 500 sätts samman i en helt ombyggd fabriksmiljö, som har anpassats till de mycket höga krav som ställs på en lyxbil från Lexus. Medarbetarna, som alla har lång erfarenhet av att producera Lexusbilar, har en special­utbildning som betonar kvalitet och precision.

Förutom att Lexus LC-500 byggs i samma fabrik som tillverkade den redan legendariska LFA-modellen, används också flera tillverknings­metoder från supersportbilen. Bland annat en speciell process – RTM (Resin Transfer Moulding) – för produktionen av de kolfiberarmerade kompositdetaljer som är ett viktigt bidrag till att minska bilens vikt.

Arbetsmomenten bygger på hantverkskunnande och har utformats så att bilbyggarna kan lägga generöst med tid på varje arbetsuppgift. Det bidrar till att alla delar av processen möter Lexus mycket högt ställda kvalitetskrav.

Pruduktionslinan avslutas med en helt ny typ av station där varje detalj granskas innan bilen lämnar fabriken.

Lexus LC finns med två motoralternativ; LC 500 med en bensindriven V8-motor och hybridvarianten LC 500h som bygger på Lexus Multi Stage Hybrid System.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.