lg

LG Electronics har ingått i ett samarbete med GameFly, som är en ledande leverantör av streamade tv-spel. Samarbetet innebär att GameFlys Streaming App kommer att finnas tillgänglig i smart TV-modeller baserade på LG webOS vilket gör att användare får tillgång till hela GameFlys bibliotek med premiumspel direkt i sin tv.

Samarbetet med GameFly är oerhört spännande samtidigt som det skapar ytterligare värde för våra smart tv-kunder, säger Mika Björkstén, Nordisk Smart TV Specialist inom Home Entertainment på LG Electronics. Ägare av LG:s smart tv-modeller kommer kunna spela de senaste spelen med konsolkvalitet direkt på sin tv utan att behöva ansluta mer än en spelkontroll.

LG kommer att göra GameFly Streaming App tillgänglig i företagets smart tv-modeller baserade på webOS 2.0 och 3.0 via en plattformsuppdatering under april. Speltjänsten utnyttjar molnteknik för att strömma spelen över internet till smarta tv-apparater och andra typer av enheter. GameFlys tjänst eliminerar allt krångel med att köpa och installera flera spelkonsoler för att kunna spela sina favoritspel och en låg månadskostnad gör att LG Smart TV-ägare kan spela tv-spel till en bråkdel av kostnaden för ett tv-spel. Användare behöver bara starta sin tv för att via webOS intuitiva gränssnitt starta GameFlys Streaming App och börja njuta av sitt favoritspel.

Genom att använda den nya spel-appen kommer LG Smart TV-användare att kunna njuta av GameFly Streaming-paket, som bundlar populära actionspel såsom Tomb Raider: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders och Red Faction Armageddon. GameFlys bibliotek har dessutom familjetitlar som Lego Batman 3, Pacman Championship Edition och WRC 4.

GameFly Streaming App för LG Smart TV lanseras i Sverige och en rad andra länder med start i slutet av april. Tjänsten kommer att vara tillgänglig kort efter lanseringen. De av GameFly rekommenderade spelkontrollenheterna omfattar bland andra Logitech F310, Logitech F710 och spelkontroller för Xbox som ansluts med sladd.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here