lur

Först och främst: ANC står för active noise cancellation. Nu när ni vet det förstår ni bättre vad ni snart ska läsa om.

Libratone’s Q Adapt In-Ear kan, till skillnad från andra ANC-lurar, filtrera bort bakgrundsljud i olika nivåer. Via den så kallade City-Mix-funktionen kan användare på en fyrgradig skala själva bestämma hur mycket ljud hörlurarna ska släppa in. På nivå 1 släpper hörlurarna in en hel del ljud, medan nivå 4 nästintill utesluter allt brus och bakgrundsljud. Hörlurarna ger på så sätt lyssnaren både ett mer robust digitalt ljud och en större frihet.

Många noise cancellation-hörlurar fungerar bra att användas på flygresan, men Q Adapt In-Ear är primärt anpassade för stadsmiljö och vardagsbruk – där man ständigt behöver anpassa bakgrundsljud-insläpp efter situationer och omgivningen. City-Mix funktionen gör sig perfekt i stadsmiljö – ibland vill man höra vad som händer runtomkring, men vid andra tillfällen önskar man minimera allt ljud utifrån.

Hörlurarna är försedda med lightning-anslutning, optimal för alla iPhone- och iPad-modeller med lightning-kontakt. En av anledningarna till att Apple ersatte hörlursuttaget med lightning-kontakt var just för att skapa ett bättre ljud. Lightning-uttaget gör även att man slipper ett extra batteripaket hängande på kabeln, vilket krävs för vanliga ANC-hörlurar.

Där sladden förgrenar sig finns en fjärrkontroll som kallas Combox. Här kan du höja/sänka volymen och även starta/pausa uppspelning. På Combox finns även en knapp där du anpassa brusreduceringen enligt de fyra olika nivåerna. Brusreduceringen går även att ställa in via Libratones app, som ger användare full kontroll över hörlurarna även via mobilen. Appen går att ladda ner på App Store och Google Play.

Hörsnäckorna kommer i olika storlekar och är tillverkade av ett formstöpt gummi – för en mer bekväm utformning – och för att optimera den akustiska prestandan. Det är viktigt att prova ut hörsnäckorna så att de passar öronen, för att få en optimal ljudupplevelse.

Q Adapt In-Ear finnsi fyra färger: Elegant Nude, Cloudy White, Stormy Black och Rose Pink. Pris ca. 1 400 kr

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.