trav2

Tillbaka efter uppehåll och ute efter en ny fortsättning på ett änsålänge Framgångsrikt 2015!

Fotbollsligorna ute i Europa börjar lida mot sitt slut och även så Handbollen här i Sverige där det just nu liras Semifinaler!

Växjö Lakers plockade hem sitt första Sm-Guld i Ishockey och dom har troligtvis inte slutat fira än!

Jag kikar på Premier League och hittar ett intressant spel i den sena matchen som börjar 18.30!

Manchester United-West Bromwich

United kommer från 2 raka bortaförluster (Everton 3-0 och Chelsea 1-0) Dock hade dom dessförinnan 4 raka segrar och då dom just nu ”Endast” ligger på en fjärdeplats vilket innebär Champions Leaguekval så har dom inte råd med fler förluster denna säsongen om dom vill lyckas knipa en Direktplats till CL från Manchester City eller Arsenal (Som har en match mindre spelad)

Det finns inget annat alternativ för Van Gaal i resterande matcher än att beordra full gas framåt!

Dock öppnar givetvis en sådan taktik upp luckor bakåt för motståndarlagen och det är just defensiven som brister något för ”Red Devils” Om man kikar på skadelistan så ser man: Luke Shaw, Jonny Evans, Rafael da Silva och Marcos Rojo som man kan räkna bort helt från denna match! Phil Jones är även han extremt osäker och kan troligtvis räknas bort från Startelvan och den balanserande mittfältaren Michael Carrick är även han helt utesluten från denna bataljen.

Om man då kollar på motståndarna WBA så är det endast Ben Foster som missar resten av säsongen som är borta.

Om man kollar lite på statistik så är Uniteds bortastatistik denna säsongen inte supervass med: 5-7-5, men om man sedan kollar hemma på Old Trafford så är man bäst i Serien! Imponerande: 14-1-2.

West Bromwich gör en helt okej säsong trots att man för tillfället ligger på den nedre halvan av tabellen, 7 poäng är det ner till nedflyttning med 4 omgångar kvar, och det ska till en stor skräll om inte WBA återigen säkrar sitt Premier League-Kontrakt. Formen är inte helt iskall heller då man kommer från två raka poängmatcher där man först slog Crystal Palace på Bortaplan och sedan plockade poäng (0-0) mot Liverpool hemma på The Hawtorns. Dock hade Liverpool stora problem med sina avslut i den sistnämnda matchen och WBA ska vara nöjda att man kom undan med poäng i den kampen, trots det gör man en helt okej match!

Med tanke på dom defensiva problemen hos hemmalaget så är det inte omöjligt att WBA kan peta in en boll här!

Så jag väljer att lyfta fram Över 2.5 Mål som spelförslag i denna matchen.

Statistik är alltid kul att kolla på, och om man kollar på lite Över/Under Stats, så ser man att 13 av Uniteds 17 senaste hemmamatcher har gått över 2.5 Mål! Hyfsad fördel åt detta liret om man följer statistiken iallafall. United har ju en offensiv som kan lösa linan själv med, om man kollar på dom 3 senaste hemmamatcherna så har man gjort sammanlagt 10 mål mot lag som Manchester City,Aston Villa och Tottenham. Kan även flika in att i dom 10 senaste matcherna mellan United-West Bromwich så har linan gått över 8 gånger! Statistiken är med oss, och jag lirar utan att blinka!

LIRA ÖVER 2.5 MÅL!

 

Travets Elitserie V75 styr denna veckan kosan mot Sveriges Gnällbälte…..JUST DET! ÖREBRO!

Örebrotravet står alltså som värd denna Lördag (Endast 4 Veckor kvar till Elitloppshelgen) MUMMA!

Örebro International som går som V75-7 (Lopp 11) Är enligt mig dagens höjdpunkt.

Trots att det är ett av de jämnaste loppen på förhand som körts på Svensk mark iår så hittar jag Veckans Vinnare i ovan nämnda lopp!

Örebro International, V75-7 (Lopp 11)

Nummer 8 Frozen, är en riktig hårding som gynnas rejält av den långa distansen (3140 meter)

Gjorde förra veckan årsdebut på Åbytravet och han såg ännu bättre ut än vad han gjort innan, då han även visade upp en speed som heter duga då han joggade ifrån dom andra under sista varvet…

Värsta motbuder (5 Jeppas Maxi) Gör debut över distansen och ett klurigt innerspår gör att körande Torbjörn Jansson, först och främst måste hitta ut i andraspår för att kunna vara med i matchen och sedan hitta ett bra slagläge, Jansson är dock en mästare på att klura ut svåra uppgifter, men även om han ger Jeppas från Åland en perfekt resa så är han inte mogen än att kunna utmana Frozen!

Notera även att Frozen har slagit Jeppas Maxi regelrätt redan förra året, där han även bollade med en sådan häst som Zonguldak som imponerade stort innan han blev såld till Frankrike.

Peter Jensen har siktet inställt på Harper Hanovers och detta loppet kommer flytta fram Frozen ytterligare i rätt riktning mot Toppformen, och jag ser inget annat än att körande Jeppe Juel kommer köra offensivt idag!

HÅLL IGÅNG JEPPE!

LIRA VINNARE OCH NJUT AV TRAVSPORT I VÄRLDSKLASS.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.