tk
Enligt en undersökning gjord av tågoperatören MTR Express har 13 procent av svenskarna någon gång mött en främling på ett tåg som de sedan inlett en kärleksrelation med.

Undersökningen visar också att 53 procent av männen och 47 procent av kvinnorna träffat någon de blivit attraherade av under en tågfärd. Ungefär lika många berättar att de har hånglat ombord på ett tåg. Nära 10 procent av de tillfrågade avslöjar också att de gått hela vägen ombord och att de därmed är medlemmar av 200 km/h-klubben, tågets motsvarighet till 10 000-metersklubben.

– Tåg har en särställning som romantiskt transportmedel. Flyg eller buss har inte samma effekt på folk, säger Per Nasfi, marknadschef MTR Express.

För att ännu fler svenskar ska få möjligheten att träffa kärleken på tåget drar MTR Express nu igång Ticket to Love – en webbtv-serie i fem avsnitt där vi får följa Stockholmskillen Björn Hökmark, 27 år, i hans jakt på en flickvän i Göteborg, som han kan åka och hälsa på.

Många Göteborgstjejer har hört av sig och vill träffa Björn. Men vem väljer han? Vem blir till slut hans Göteborgskärlek?

Programledare för Ticket to Love är blogg- och poddprofilen Hanna Person, också känd som Hanapee.

Se Ticket to Love här:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.