nik

Breaking 2 är en satsning med målet att slå en utav idrottens sista kvarvarande magiska gränser – att lyckas springa ett marathon på under två timmar, eller mer konkret på tiden 01:59:59 eller snabbare. En tid som med marginal skulle utradera det nuvarande världsrekordet på 2:02:57.

Efter mer än två års forskning, förberedelse och kontroll, har tre av världens bästa långdistanslöpare – Eliud Kipchoge av Kenya, Lelisa Desisa av Etiopien, och Zersenay Tadesse från Eritrea nu gjort sig redo att anta utmaningen.

Imorgon lördag (6/5) klockan 05:45 ger sig löparna ut på resan mot ett av idrottens ”omöjliga rekord”. Se trailer nedan.

De har under hela processen fått stöttning av Nike i form av några av världens ledande experter inom biomekanik, coaching, design, konstruktion, materialutveckling, kost, idrottspsykologi och fysiologi. Allting har förberetts in i minsta detalj, och nu är det äntligen dags för ett första försök. För ändamålet har Nike hyrt den klassiska F1-banan Monza i Italien för att kunna erbjuda löparna bästa möjliga förutsättningar.

För att sätta det hela i perspektiv så motsvarar den här sänkningen av rekordet att löparna måste springa ca 4s snabbare per km än världsrekordet – i 42km. För att få ytterligare perspektiv på hur snabbt löparna egentligen kommer springa, se klippet nedan.

BAWS önskar utmanarna lycka till och ser fram emot imorgon då vi vet om de lyckades slå det omöjliga rekordet eller inte. Den som lever får se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.