kokos

Ni som missade del 1 kan läsa den HÄR.

Kokosnöt
På Sanskrit (det gamla Indiska språket) är palmen som kokosnötterna växer på känd som kalpa vriksha, trädet som ger allt som behövs i livet. Ganska stor press kan man ju tycka, men färsk ung kokosnöt innehåller enorma mängder utav saker som våran kropp behöver.

Kokosnöten fungerar som ett enda stort filter och det tar lång tid innan 1 liter vätska har trängt igenom skalet och väl inuti kokosnöten är vätskan steril. Kokosvattnet är nästan identiskt med vår blodplasma, så under andra världskriget satte man in vätskan vid akut behov av blodtransfusion (kokosnöten fungerade som dropp).

– Kokosvatten innehåller massor utav elektrolyter och fungerar perfekt som återhämtningsdryck tillsammans med aminosyror.

– Förbättrar näringsupptaget (mer näring = mer muskler)

– Kokosolja är det enda vi ska steka i för att det är den oljan som tål upphettning bäst.

– Har många positiva effekter på sköldkörteln vilket leder till mer energi och bättre förbränning.

Spirulina

Spirulina är en alg och har funnits på jorden så länge det har funnits liv här. Bara det säger en del…

Algen är så fullproppad med näring att det finns de som påstår att man skulle överleva ett bra tag endast på den gröna algen.

– Spirulina innehåller ca 65-71% protein per 100 gr. En väldigt fantastisk och underbar ekologisk kyckling innehåller 24-25%. Det innebär att man inte behöver äta samma enorma mängd för att få i sig ordentligt med protein.

– För alla er som tänker att det inte är en fullständig proteinkälla så har ni fel, den innehåller alla åtta essentiella aminosyror (det vi behöver tillsätta för att överleva).

– Om man bryr sig om moder jord kan det vara bra för miljön att konsumera spirulina istället för att alltid välja kött.

Det är maten vi äter som ger oss vår energi, välj mat efter behov. Det finns ingen människa jag känner som kan äta vad den vill utan konsekvenser. Maten ska smaka gott men även ge oss det vi behöver.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here