wolt

Vill du käka som stora fitnessprofiler på instagram? Då borde du ladda ner appen Wolt. Wolt är matleveranstjänsten som levererar mat till din dörr på omkring 40 minuter. Med ett stort stab av influencerpartners har de spridits som en löpeld på instastories i det senaste. Och med en rad fitnessprofiler visar de att snabbmat inte längre är synonymt med skräpmat.

Den finska foodtech appen Wolt såg först dagens ljus under 2014. Appen kom sedan till Sverige under våren 2016 och finns idag i 6 svenska städer: Stockholm, Gävle, Linköping, Örebro, Västerås och Norrköping. I varje stad erbjuder de ett stort urval av restauranger, prisklasser och rätter samt levererar upp till fem kilometer från stadskärnan.

En av Wolts stora influencerprofiler är MMA fightern Samuel Ericsson – med över 200.000 följare på sitt instagramkonto. Han började som PT och gymägare för några år sedan men har genom sina populära träningsklipp växt till en framgångsrikt fitnessprofil. Hans konto blev till och med så framgångsrikt att han valde att satsa hundra procent på den och la allt annat åt sidan. Det har gett resultat. Under det senaste året har han gått från 40.000 instagramföljare till att bli fem gånger så stor. Med en hektiskt vardag fylld av träning och fighting är samarbetet med Wolt ett passande komplement för såväl snabb som bra mat.

En annan stor profil är Avtandil Gigolashvili med instagramprofilen Mr.Avtandil. Avtandil är inte bara stor på instagram utan också stor i träningsvärlden, som svensk mästare i brottning. Med en kropp med många timmar, samt bra mat, bakom är hans konto en inspiration till de som vill satsa extra på sin fysik. Men det är inte bara fitnessprofiler som söker sig till Wolt. Influencerstaben innehåller också lifestyle, mode och youtube-profiler. Wolts framgångsrika influencermarketing gör att de når av hundratusentals hungriga följare varje vecka och de börjar snabbt växa till varumärket att lita på inom matleverans och Foodtech.

Så, de flesta av oss äter ju faktiskt mellan 2-5 gånger varje dag. Låt Wolt ta hand om någon av tillfällena och du har plötsligt tid över som du kan lägga på annat, exempelvis att komma i ditt livs form. (Se Samuels och Avtandils konton för både tränings-och wolt-inspiration).

Wolt etablerades 2014 i Finland, menefter en snabb expansion finns företaget nu i sju länder, utöver Sverige såväl i Danmark som Norge. Bolaget har i dag mer än 700 000 registrerade användare och samarbetar med drygt 1 400 restauranger. Wolt har sedan starten belönats med flera utmärkelser, såsom Apple Editors’ Choice Winner och “Hottest Startup in Europe” av Wired. Nyligen blev företaget nominerat till årets Food Tech-bolag vid Nordic Startup Awards. Bland bolagets investerare märks EQT Ventures och Skype-grundaren Niklas Zennström

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.