Max-Nunes-830×470

Under söndagen meddelade den svenska MMA-organisationen Superior Challenge en titelmatch i lätt tungvikt mellan den regerande mästaren Joachim Christensen och Max Nunes. Mötet kommer vara galans huvudmatch.

Så här skriver Superior Challenge i ett pressmeddelande om matchen:

Dansken Joachim Christensen blev Superior Challenges lätta tungviktsmästare efter att ha besegrat Matti Mäkelä under 2014 via enhälligt domslut. Under denna match visade mästaren som har ett svart bälte i Brasilians Jiu-Jitsu att han inte har någonting emot att byta slag med en stående fighter. Det här blir Köpenhamnsbons första titelförsvar.

Den unga svenska allround fightern som nyligen flyttade hem till Stockholm efter flera år i England var snabb med att tacka ja till matchen. Max startade sin professionella MMA karriär i lätt tungvikt och gick sedan ner till mellanvikt och nu går han åter upp i lätt tungvikt, med ambitionen om att bli Superior Challenges lätt tungviktsmästare och därefter även mellanviktsmästare.

Babak Ashti, Founder Superior Group International:

– Joachim Christensen är en dedikerad idrottsman och en sann atlet. Han är en väldigt positiv representant av sporten och Superior Challenge och en bra förebild för ungdomar. Därför är jag väldigt stolt över att han är vår titelhållare då han är en sann mästare. Han behärskar sportens olika discipliner mycket väl och nöter ner sina motståndare bit för bit. Hans unga utmanare har länge varit omtalad som Sveriges framtidshopp och den här titelchansen anser jag är svenskens största utmaning i karriären. Max som går upp en viktklass för denna möjlighet siktar högt då han enligt sin engelska manager vill bli den första fightern med två Superior Challenge titlar i olika viktklasser. Lätt tungvikt och mellanvikt. En otroligt intressant match på elitnivå som kommer att bjuda malmöpubliken på MMA i världsklass.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.