bil1

Under förra året presenterade McLaren sin nya ”budgetmodell” 570S, den första i det helt nya McLaren-segmentet ”Sport Series”. Alltså de modeller som placerar sig under ”Super Series” där bland annat syskonet 650S huserar.

Nu utökas segmentet med en mer användarvänlig version av supersportbilen, och McLaren närmar sig Porsche 911-territorium.

570GT är anpassad för att vara bättre lämpad för vardagsanvändning eller längre resor. Kupén är lyxigare och är inredd med mer läder, har eljusterbara stolar och ratt samt så kallad ”soft close”-stängning av dörrarna, något som även bland annat Mercedes S-klass och Bentley Mulsanne har.
Men utöver dessa bekvämligheter har McLaren även monterat ett stort glastak som ger ett bättre ljusinsläpp i kupén. Bakom stolarna har de frigjort extra utrymme för bagage som rymmer 220 liter, för enklare lastning går det att fälla upp bakrutan.

Motorn är densamma som hos 570S, en 3,8-liters V8 med dubbelturbo som levererar 570 hästkrafter och 600 newtonmeter, något som räcker till en 0-100 km/h-tid på 3,4 sekunder. För att göra 570GT bekvämare under längre resor har fjädringen finslipats och har nu en aningen mjukare inställning än hos sitt sportigare syskon. Enligt McLaren ska detta vara ”den mest väganpassade bilen någonsin” från företaget, upp till 15 procent mjukare än 570S.
För förbättrad ljudkomfort har den ett mer nedtonat avgassystem och aktiv brusreducering i kupén.

McLaren 570GT kommer att premiärvisas under bilsalongen i Genève och försäljningsstat är planerad till slutet av året. Pris förväntas bli drygt 1,8 miljoner kronor.

bil2 bil3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.