mercedes-benz-cla-shooting-brake-cockpit

Nya Mercedes-Benz CLA Shooting Brake är en helt ny bil. Till och med en helt ny typ av bil. Den är helt enkelt den första i sitt slag och en nyskapande och väldigt kaxig bilmodell. BAWS synkade med Mercedes för att testa bilen som alla pratar om.

Mercedes-Benz-CLA-Shooting-Brake-front

Är det en kombi eller en coupe? Tänk dig att du har en Mercedes CLA och sedan drar du ut den så att taklinjen förlängs. Då får du en kombi med klara drag från en coupémodell. Mercedes har gett modellen ett kaxigt ett namn, Shooting Brake, och faktum är att detta är en bil för en BAWS, på alla plan. Bilen vi kör har är kittad till max och hela upplevelsen talar från början om att vi kör en Mercedes. Det är ordning och reda, fantastisk kvalitet men samtidigt är det sportigt, modernt och med attityd. Detta är ingen bil för den som vill ha en klassisk kombi, detta är bilen för dig som uppskattar design, skönhet och samtidigt vill ha ett rejält baksäte och ett bra bagageutrymme. Till detta kommer avancerad teknik och motoralternativ för alla smaker.

cla-shooting-brake-back

Du kan välja mellan bensinmotorer från 122 upp till 360 hästkrafter och dieselalternativ från CLA 200 CDI på 136 hästkrafter upp till 4-hjulsdrivna CLA 220 CDI 4MATIC på 177 hästkrafter. För den som behöver ett större lastutrymme är Mercedes CLA Shooting Brake mer praktisk än fyrdörrarscoupén CLA. Lastvolymen på 495 liter ökas enkelt till 595 liter med baksätesryggstödet upprätt och med ett fällt ryggstöd får man en lastkapaciteten på hela 1354 liter.

mercedes-benz-cla-side

Det är bara till att hålla med. Shooting Brake är en fantastiskt trevlig bil, dessutom till ett pris som absolut gör den prisvärd i klassen. Om det nu finns en klass där vi kan stoppa in den. Oavsett vilket är detta en bil som passar den moderna och medvetna konsumenten, du som har koll på vad du stoppar i dig, du som väljer dina kläder med omsorg. Enkelt uttryckt, du som har koll på läget och gärna ligger ett steg för dina vänner. Då är detta bilen som du letar efter. Dessutom kan du åka storhandla på ICA utan att behöva lasta in kassarna i baksätet. Oavsett om vi testat motorväg eller slingrande vägar har bilen gett oss full frihet och samtidigt en riktigt härlig upplevelse. Även om vi inte riktigt kan avgöra om det är en kombi vi testat eller en coupé med kombiegenskaper kan vi konstatera att det är en upplevelse som gett mersmak. Vi rekommenderar en provtur, du kommer att gilla den.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.