p1

Midsommar är sillen, potatisen och köttbullarnas tid, men nu kan du istället kicka igång semesterkänslan rejält och samtidigt imponera på dina midsommargäster med det bästa från Italien – maten!

I samband med att The House of Peroni kom till Stockholm den 12-13 juni tog Positano fram fyra exklusiva rätter och två cocktails som serverades för husets gäster, och nu kan du lära dig hur du gör dessa mästerverk hemma i ditt egna kök!

Ta del av receptet på en grym Vitello tonnato, frasiga kroketter med mojo verde, silkeslen potatiskräm med dillolja och Stracciatella med tomat och aubergine nedan och på: www.peronisweden.se

Vitello tonnato

p2

Ingredienser:

  • 150g Kalvrulle
  • 200g Tonfiskbiff
  • 150 ml Majonnäs
  • 150g burk tonfisk av bra kvalité
  • 2 Droppar Tabasco
  • 2 droppar Worcestershiresås
  • 1 Msk Sherry-vinäger
  • 1 nypa Salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 burk kapris
  • Persilja
  • Parmesan

Så gör du:

Du börjar dagen innan rätten serveras med att sätta ugnen på 100 grader. Halstra sedan hela kalvrullen i en stekpanna med salt och peppar i olivolja på hög värme. Baka rullen i ugn på 100 grader, mät innertemperaturen med en köttermometer, ta ut när den har en innertemperatur på 54 grader. Plasta in köttet och lägg i frysen över natten.

Dagen efter, tina köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Skiva sedan tunt med mandolin eller vass kniv Finhacka rå tonfisk av hög kvalité, salta och peppra och blanda med olivolja efter smak.

Blanda i majonnäs med burktonfisk och krydda med tabasco, Worcestershiresås, sherry-vinäger, salt och svartpeppar.

Fritera små kaprisar i matolja på medelvärme i en kastrull tills de slutar bubbla i oljan och är krispiga.

Lägg sedan en matsked tonfiskfärs på tallriken. Täck tonfisken med några skivor kalv, rippla sedan tonfiskmajonnäsen över kalven. Toppa rätten med friterade kapris, finhackad persilja, finriven parmesan och olivolja. Buon appetito!

Övriga recepten på: www.peronisweden.se

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.