vuxenpoang3

-”Idag drack jag vatten till lunchen istället för läsk, lite vuxenpoäng på det”.

Vänta… ska bara spy klart innan jag fortsätter skriva.… Så där. Nu kör vi. Uttryck som ”vuxenpoäng” får mig att må illa. Folk som säger sådana saker gillar antingen att bli sedda som den coola människan som minsann tar lite ansvar, alternativt försöka visa världen att de har vuxit upp. Vilket ni ironiskt nog bevisar motsatsen.

2 saker. Är det så farligt att bli vuxen att man måste skoja om att göra vuxengrejer och få poäng? Eller vill du visa hela världen att du är mogen nog att göra saker som är ”vuxet”?

Låt mig lista saker som folk generellt skriver i samband med  att de borde få ”vuxenpoäng”
-Städa
-Laga mat
-Handla mat
-Deklarera
-Gå upp tidigt

Ni fattar. Det blir inga high fives (om inte dina polare är lika efterblivna). Låt mig reda ut några saker. Det är inte vuxet att städa, du städar väl för att slippa bo i ett äckligt hem. Handla mat istället för godis ”wow”, verkligen vuxet. Vi skiter väl i om du är duktig och äter fiberrik kost istället för vingummi. Det är ditt liv, din kropp och din hälsa. Inga poäng för det. Deklarera. Really? Ok att du bara behöver deklarera om du är vuxen, men det ger dig ingen cred. ALLA gör det, och om du inte gör det drabbas endast du själv av smällen. Ska du ha poäng för att du tar eget ansvar över din situation? Gå upp tidigt. Oj vad vuxet att inte sova bort hela dagen. Verkligen.

Eller vänta, det viktigaste av allt – Skaffa Ica-kort. Jag vet inte hur många gånger jag har läst på Facebook att folk har skaffat Ica-kort och avslutat med ”lite vuxenpoäng på det va?”. NEJ. Det är inte vuxet, du har bara insett att det går fortare att handla, smidigare att betala och bekvämare att ha koll.

Jag är förbannad. Folk vill så gärna visa världen att de kan ta ansvar för sig själva och leva vuxet. Jag tycker det är en självklarhet att man gör det. Om man inte gör det borde man omyndighetsförklaras, bära hjälm på stan och ha en haklapp när man äter. Kanske även ett telefonnummer runt halsen så folk kan ringa målsman om du går vilse.

Och nu en liten uppläxning eftersom det verkar behövas. Man väljer själv vilket liv man vill ha. Antingen dagdriver man året runt och skiter i allt, eller så pluggar man, skaffar sig ett jobb, sköter sig och har ett liv som man VILL leva. Och det ger inga vuxenpoäng, det ger dig en bra framtid och ett organiserat liv.

Det enda som kan refereras till er fördel är att de flesta saker jag nämner oftast utförs av vuxna, (om inte barnarbete förekommer, Kina what up!) Men förväxla det inte, det gör alltså INTE att du berättigas att skryta om det när du utför det. Alla gör det, släpp det.

Nu ska jag gå till McDonalds, där jag väljer bort pommes frites till förmån för minimorötter. Hur många poäng får jag för det?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.