molokai

Att klä sig i känslor så som glädje, kärlek och välmående. Hur funkar det?

Dessa två unga män med rötter i Visby menar på att de har så roligt och älskar verkligen det dom gör, så under producering och designstadierna etsar sig deras glädje och kärlek fast sig i tygerna.

Molokai of Sweden designar och producerar kläder som speglar glädje, välmående och kärlek. De två unga männen bakom Molokai menar på att det finns så otroligt mycket glädje och kärlek bakom deras design att du som bär deras plagg kan känna känslan.
Detta vill de själva kalla för sin ”Molokai-style” som då innebär att deras glädje och kärlek under produktion och designstadierna etsar sig fast i tygerna.

-Från början var det mest en kul grej tänkte vi, säger Hampus (Jönsson), en av grundarna.

Det var först när vänner och bekanta blev mer intensiva i sitt tjatande om att de minsann också ville bära deras kläder som de båda två insåg att de faktiskt kan göra något de älskar och inom kort också försörja sig på. Efter några glädjefyllda veckor satt de där med sin första lite mindre premiär kollektion.

molo3

Vägen fram tills idag har inte varit spikrak. Men det är en bra grej menar Jimmy (Siggelin) som förklarar att om vägen alltid är rak så når du så småningom bara tillbaka till punkten där du startade, med lite kurvor, upp och nedförsbackar får man se och lära så mycket mer.

Båda två ser hittills på sin resa inom mode och klädbranschen lite som skolgången.
De lär känna många nya människor och lär sig saker för varje steg de tar. För att nå deras mål inleder de hela tiden nya samarbeten med andra parter för att både ta hjälp av och erbjuda hjälp. På så sätt växer hela deras ”Molokai-Känsla” hela tiden vilket gynnar alla inblandade.

Redan i september månad är det dags för att på riktigt sätta igång detta. Då bjuder killarna bakom Molokai of Sweden in till Releasefest, Datum och location är tyvärr ännu hemligt.

Dessa två unga män har skapat sina egna jobb i ett samhälle där det överallt skrivs om hur svårt det är att få jobben att räcka till, främst till de unga.

– Om du inte kastar tärningen kan du omöjligt få en sexa, säger Jimmy och förklarar;
Vi har hela vägen trott på oss själva men med vetskapen om att vi behöver ha hjälp till olika saker och har alltid varit ödmjuka i vår framfart.

Nu hoppas de att flera unga ska våga kasta sina tärningar och satsa på att göra något de själva tycker är kul och verkligen brinner för.
Du kan läsa om deras resa här på baws.se/MolokaiofSweden och låta dig inspireras av dessa två unga männen.

Du hittar dem också på MolokaiOfSweden.se

moloki2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.