sol

Våren är precis runt hörnet med sitt ljus, sina dofter och sin lätthet. Det bästa sättet att möta de första trevande solstrålarna är tillsammans med Pasqua 11 Minutes Rosé, en nyhet från det familjeägda italienska vinhuset Pasqua.

Pasqua 11 Minutes Rosé är ett friskt och torrt rosévin med smak av grapefrukt, gul melon och nektarin med touch av nektarinkärna och stendamm.

Namnet förklaras av att druvorna pressas under 11 minuter, som är den tid under vilken musten har kontakt med skalen. Musten placeras sedan för jäsning i tank under 11 timmar i en temperatur mellan 13 och 16 grader.

Undertiteln ”Odi et Amo” är latin och betyder ”Hata och Älska”.  Med det vill  producenten – familjen Pasqua – förmedla att det här är ett vin för passionerade människor och möten som innehåller starka känslor.

11 Minutes Rosé har en blek, vacker färg av lökskal och dess doft är nyansrik med inslag av grapefrukt, och nektarin. Vinet har en torr och frisk smak med inslag av nektarin, grapefrukt, gul melon med ett stänk av nektarinkärna och stendamm och har en föredömlig komplexitet och ansenlig smaklängd.

År 1925 grundade bröderna Pasqua sitt vinföretag i den vackra staden Verona. Idag, 90 år senare, är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. Idag drivs arbetet vidare av den tredje generationen i familjen Pasqua.

Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice i Valpantena. Här produceras välkända viner som Amarone, Ripasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av välbalanserade viner till ett mycket konkurrenskraftigt pris utökats med viner från Apulien och Sicilien.

vin

Produktinformation
Pasqua 11 Minutes Rosé
Produkttyp: Rosévin
Årgång 2016
Volym: 750 ml

Artikelnummer: 73891
Land: Italien, Venedig
Pris: 129 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Druva: Corvina 50%Trebbiano di Lugana 25%Syrah 15%Carmenere 10%

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.