murs

Vad får man om man kombinerar en av västkustens främste underground-rappare med ett av de coolaste hip-hop-livebandet, ¡MAYDAY!, från Miami? Man får samarbetet och skivsläppet ¡MursDay!

Murs har tidigare släppt en drös skivor tillsammans med bland andra 9th Wonder, Slug och med sin supergrupp Living Legends. (Men även soloskivor också) Varje gång Murs startar ett nytt projekt oavsett om det är solo eller tillsammans med andra så skiner han ALLTID på micen och han berättar historier om allt mellan himmel och jord och har alltid haft en kunskap av att fånga lyssnarna och ge oss historier, så som fiktiva eller verkliga, på ett sätt som gör att man vill ha mer.

¡Mayday! är en grupp från Miami, Florida, som består av rapparna Bernz och Wrekonize. Producenten, keybordisten och gitarristen Plex Luthor. På slagverk hittar vi NonMS och på trummor L T Hopkins. Som bassist har vi Gianni Cash. Gruppen är för tillfället signade på Tech N9ne’s bolag Strange Music. (likaså Murs)

Så vad får man då om man kombinerar 2 kuster såhär över ett samarbete? Jo en fantastisk skiva att spela hela sommaren. Och som Murs själv sagt om när han signades över till Strange Music: ”I didn’t sign my life over to Strange Music to fuckin’ make underground records, I came to make positive music mainstream again like De La Soul.” Och det är precis det man får när man lyssnar på ¡MursDay! En possitiv vibe av människor som älskar att leverera glädje i form av musik.

Lyssna skivan nedanför och ta gärna en titt på video till singeln Tabletops.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.