netfl

Serien ”The get down”, vars första avsnitt finns tillgänglig Netflix från fredag, skildrar hiphopens begynnelse i New York på 1970-talet.

I regissörsstolen sitter Baz Luhrman, mest känd för sina extravaganta filmtolkningar av ”Romeo och Julia”, ”Den store Gatsby” och ”Moulin Rouge”. Nu ger han sig alltså i kast med hiphopens historia för strömningstjänsten Netflix, med musikaliska dramaserien ”The get down”.

– Jag ville besvara min egen fråga om hur så mycket kreativitet kunde komma från New York, just där och då. Hur kunde något så nytt och oväntat födas? Det fascinerade mig, säger Baz Luhrman till TT.

Serien utspelar sig mellan 1977 och 1979, en period när New York var på gränsen till ekonomisk kollaps men samtidigt kunde ståta med en musikscen som innehöll både discons sista glansdagar och punkens och hiphopens begynnelse.

Till sin hjälp har regissören anlitat dj-pionjären Grandmaster flash, som själv var aktiv under perioden. Han är med både som producent och skådespelare.

”The get down” blir den andra serien på kort tid som kretsar kring musikscenen i New York på 1970-talet. Tidigare i år lanserade HBO rock-dramat ”Vinyl” som, trots att både Martin Scorsese och Mick Jagger var inblandade, blev en flopp och inte förnyades med en andra säsong.

Artikel från dagens nyheter.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.