strn

Stranger Things, den populära serien kommer nu ut som spel! Det är Netflix som dominerat marknaden av streaming av film, har nu kommit ut med stora nyheter: de kommer att ge sig in på spelmarknaden! Deras första projekt är att göra ett spel av just “Stranger Things”. Netflix chef över interaktiva gamingsatsningar, Chris Lee, säger: “Vi har en ny Stranger Things-plattform på gång under 2020.” 

Det kommer att vara ett “location-based puzzle”, lite likt Pokemon Go. Detta spel har Netflix utvecklat med den finskagm studion Next Games. Studion har sagt att spelare kommer få uppleva “Upside Down”, de alternativa dimensionen som är en del av universumet i “Stranger Things”. Händelser som sker, kommer vara baserade på var spelaren är, med hjälp av google maps. Spelet kommer släppas på Nintendo Switch, PS4, och Xbox One. 

Ett tag såg det dock osäkert ut för spelet. Telltale, studion som startade upp projektet med att göra spelet Stranger Things, sparkade nästintill alla sina anställda innan de knappt hade kommit igång med arbetet av att skapa spelet. Ryktet hade redan spridits om spelet och nu verkade det helt plötsligt som att det inte skulle bli av alls. Många människor hade ju förlorat sina jobb och samtidigt började flertalet klipp från spelet att spridas. På bland annat Reddit kan man hitta dessa, som ser ut att vara en tidig version av spelet. Men som tur är är det Netflix som håller i rodret nu och ingen behöver oroa sig längre, allt verkar gå över förväntan och många ser fram emot seriet av den serien som har kallats för en kultserie.

För de få som inte vet är “Stranger Things” är en amerikansk skräckserie på Netflix, skriven och regisserad av bröderna Duffer. I första säsongen hade de med bland annat Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, och Caleb McLaughlin i rollerna. 

Serien utspelas i en fiktiv stad vid namn Hawkins, i Indiana, under 1980-talet. När den första serien utspelar sig är det 1983, i November. Serien fokuserar på försvinnandet av en ung pojke, Will. Det börjar ske övernaturliga saker i staden, och en okänd flicka som verkar ha psykokinetiska förmågor dyker upp från ingenstans. Den här flickan kommer att hjälpa pojkens vänner som har bestämt sig för att hitta sin vän. Historien kretsar kring dessa barn, pojkens familj, och andra som bor i denna staden.

Serien hade premiär sommaren 2016 och kritikerna hyllade den direkt för alla aspekter av serien: karaktärerna, tempot, atmosfären, skådespelarna, musiken, regin, och skrivandet. Den uppskattades också på grund av känslan från filmer på 80-talet som de hade lyckats skapa så bra. 

I väntan på spelet med Stranger Things kommer släppas, kan man roa sig med andra spel! Vill man spela på gratis spelmaskiner med bra grafik och spännande teman ska man testa detta. Där kan man lätt att förse sitt behov av lite spänning tills Stranger Things kommer ut i sommar. 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.