airmaa

År 1987 förändradrade Air Max 1 skovärlden för all framtid. Designad av Tinker Hatfield, gjorde skon det osynliga synligt, i och med den synliga Air Max-dämpningen. Sedan debuten har Air Max fångat mångas hjärtan. Designen har upgraderats och förändrats under åren, detta för att höja komforten medan den samtidigt möter behovet av stil i vardagen.

I takt med förändringarna och uppgraderingarna började Air Max-konnässörer världen över att längta efter silhuetten från ”the golden era”, den som tog över det sena 90-talet och tidiga 2000-talet. Då det blev tid att bestämma hur man skulle fira Air Max 1 30-årsjubileum, bestämde sig Nike Sportswears designteam att det var dags att återgå till den mest älskade sillhuetten av de alla.

Efter många diskussioner fram och tillbaka och med insikt från sneakercommunityn, bestämde sig designteamet att den perfekta referensen – gällande form och silhuett – var ”Urawa” Air Max 1 från 2004. Det var tydligt att modellen från 2004 hade den idealiska formen med rundningen över tårna och hälkappan. Dessa tre faktorer blev designteamets fokus, då hela projektet blev en utmaning som handlade om millimeter. Allt för att kunna säkerställa att varje del av skon visade sig från sin bästa sida.

Genom att hela tiden ha orginalet i åtanke var designteamet nogranna kring detaljerna och såg dessutom till att inkludera hintar till orginaltet från 1987. Allt från valet av ”mesh” över tårna till den tredelade plösen och platta skosnören, består den nya utformningen av Air Max 1 av flera detaljer som inte setts på tre decennier sedan den första lanseringen av Air Max.

Klar och redo för världen visade sig framtagandet av den nya Air Max 1 vara både utmanande och givande, men framförallt driven av en sak: folkets röst.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.