sko1

Nike fotboll blickar tillbaka två decennier för att omdefiniera känslan av fotboll med Nike Tiempo ’94 OG och Nike Tiempo Legend V.

Under VM-finalen i fotboll, den 14 juli 1994, spelade 10 och av 22 spelare i samma typ av sko, Nikes första fotbollssko – Nike Tiempo Premier.

Sedan dess har Tiempo blivit en ikon inom fotbollen. För att hylla den introduceras nu Tiempo ’94, en sko att bära utanför planen. Tiempo ’94 förvaltar arvet från sin klassiska föregångare men har även plockat upp delar ur Tiempo Legend V, en sko som tar de nya innovationerna till planen.

TIEMPO ’94
Med en tidlös estetik, svart läder som kontrasterar med en vit swoosh, hämtar Tiempo ’94 inspiration direkt från the Tiempo Premier. En överdimensionerad, borttagbar tunga och gul swoosh på hälen, hyllar även det födelsen av Nike fotboll med en aldrig svikande känsla för detaljer; ett kraftfullt uttryck av fotbollens förnyade attityd.

Originalsulan har ersatts av en gummisula med Phylonmaterial i mitten för lättviktsdämpning. Exponerade räfflade sömmar, designade för att öka den naturliga rörelseförmågan för spelaren har också adderats.

TIEMPO LEGEND V
Fotboll har förändrats och spelet har blivit snabbare sedan 1994. Nike fotboll förvaltar arvet från Tiempo och adderar de nödvändiga delarna från den moderna fotbollen för att skapa den bästa fotbollsskon i läder på marknaden.

Designen av Tiempo Legend V fokuserar på två nyckelegenskaper, känsla och bestående vikt. Genom ökad passform och innovativa material löser Tiempo Legend V ett urgammalt problem med läder, ökad vikt vid väta.

Med utvecklingen av ovansidan bestående av två nertrimmade lager, imiterar Tiempo Legend V känslan och lättheten av syntetiska material och bygger på samma anatomiska läst som den revolutionerande Nike Hypervenom, för att föra foten närmare bollen.

Än mer innovation ligger bakom sulan på Tiempo Legend V. Dobbar vid häl och tåspets har utvidgats för att ge spelaren ökad stabilitet. Konformade dubbar är placerade på framfot och tåspets, designade för snabbhet i olika riktningar.

Tiempo Legend V erbjuder total komfort under hela matchen, och är en sko som tillvaratar moderna teknologier utan att offra sin klassiska look.

The Tiempo Legend V och Tiempo ’94 finns tillgängliga på Nike.com/sportswear samt Nike.com/football

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.