nikeee

 

Air Max 95 är en av Nikes mest klassiska modeller och också en av de mest banbrytande någonsin med en både uttrycksfull och innovativ design. Det var i mitten av 90-talet som designteamet kände att det behövdes en nytändning inom Nike Running och ansvaret för att lyfta kategorin till nya höjder landade hos den då unga designern Sergio Lozano. Han vågade ta risken att skapa en helt ny innovativ design inspirerad av kroppens anatomi där skons olika delar representerar olika delar av kroppen. Med en ovanlig färgkombination och dessutom en helt ny Air-sula framtill var det inte helt oväntat att det blev succé och att skon idag är en ikon inom Nike.

I år är det 20-årsjubileum av Air Max 95 och som en del av firandet släpper Nike två helt nya modeller; Air Max 95 Ultra Jacquard för herr och Air Max 95 Ultra för dam. Båda modellerna utgår ifrån designen hos Lozanos klassiska Air Max 95 vilket gör att nytolkningarna känns lika spännande idag som när modellen föddes 1995.

SKON TILL VÄNSTER: NIKE AIR MAX 95 ULTRA JACQUARD
Designen hos den nya Nike Air Max 95 Ultra Jacquard har skapats av Ben Yun och bygger starkt på sin föregångare samtidigt som Yun har adderat en hel del ny innovation till den klassiska modellen. Ovandelen av skon är tillverkad i ett enda lager med en äldre typ av Jacquard-vävning. Andra generationens Nike Flywire har också adderats till originaldesignen vilket gör skon både dynamisk och följsam för foten, något som passar för en aktiv livsstil.

SKON TILL HÖGER: NIKE AIR MAX 95 ULTRA
Dylan Raasch, skaparen av ikoniska modeller som Nike Roshe One, Air Max Thea och Air Max Ultra fick uppdraget att göra nytolkningen av Air Max 95 för dam vilket resulterade i Air Max 95 Ultra. Hans idé blev att behålla den genuina designen samtidigt som han ville göra modellen mer avskalad. En idé som resulterade i att den karakteristiska ”air-sulan” framtill på skon helt uteslöts. En annan förändring var att göra om färgschemat, vilket innebar att den typiska graderingen hos skon har omvänds till att ovansidan är svart och sedan övergår till ljusare nyanser nedtill mot den helvita yttersulan.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.