rostarr2_copy_original

Nike samarbetar med graffiti-konstnären och filmmakaren Rostarr från Brooklyn i ny kollektion som hyllar löparkulturen.

Den nya Nike x Rostarr-kollektionen är inspirerad av kulturen kring olika löparcommunities världen över och Rostarrs kalligrafiinspirerade teckningar och unika form av konstnärsskap. Tillsammans med Nikes designers har Rostarr skapat en kollektion där han utgått ifrån en tom canvas och tagit fram en design som ser ut att vara i ständig rörelse framåt.

– Det här projektet handlar om att försöka fånga den energi som utsöndras när du springer tillsammans i en större grupp, säger Rostarr om samarbetet. Jag har försökt fånga rytmen och känslan runt personer som springer ett lopp tillsammans och den strömmen av energi som för dem framåt. 

rostarr_copy_2_original

För att skapa de exklusiva grafiska prints som kollektionen består av har Rostarr använt hans karakteristiska svepande penselrörelser som skapar ett mönster av abstrakta löpare. Resultatet är en våg av löpare som krossar mållinjen.

Den svartvita kollektionen innehåller tank tops, t-shirts, Nike Impossibly Light-jackan och Nike Epic Lux tights för både dam och herr. Skokollektionen består av Nike Free RN, Nike Air Zoom Pegasus 33, Nike LunarGlide 8 och Nike Air Zoom Structure 20.

Nike x Rostarr-kollektionen finns tillgänglig från och med den 20 oktober världen över och på nike.com.

run

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.