ol

Nils Oscar utökar sin julölsportfölj och lanserar den 1 november Nils Oscar Alkoholfri Julöl. Nytt för i år är även att deras prisade Nils Oscar Vinterbrygd är ekologisk samt att de nyproducerar sin Nils Oscar Julöl 2001 som vann guld i World Beer Cup 2002.

Nils Oscar är Sveriges enda mikrobryggeri som tillverkar alkoholfri öl. I november förra året presenterade de sin första alkoholfria öl Nils Oscar Alkoholfri som möttes av mycket positiv respons. Inför den stundande högtiden lanserar Nils Oscar nu sin andra alkoholfria öl, julölen Nils Oscar Alkoholfri Julöl av typen brown ale.

Nils Oscar Alkoholfri Julöl är en mjuk och balanserad alkoholfri brown ale med lite mörkare färg. Ölet passar de som vill välja alkoholfritt men som ändå önskar en dryck som gifter sig bra med vinterns och julens lite kraftigare smaker. Nils Oscar Alkoholfri Julöl har tydlig doft från münchnermalt och en karmell- ton i smaken.

– Våra två alkoholfria öl passar måltider bättre än många andra alkoholfria drycker. Vi ser ett behov av alkoholfri julöl och vi vill kunna erbjuda en produkt som gör att man fortfarande kan njuta av en ölupplevelse till julmaten. Vi har tagit fram en produkt som vi tror passar våra öldrickande vänner, berättar huvudbryggare Patrick Holmqvist.

I Nils Oscars julölsportfölj hittar vi även klassikern Nils Oscar Kalasjulöl som bryggts
sedan 1999 och är en av bryggeriets storsäljare. Kalasjulölen bryggs på era sorters mörk malt samt humlesorterna Cascade, Fuggles och Saaz vilka ger färg, fyllighet och mustig arom. Ölet balanserar julbordets sötma och syra på ett utmärkt sätt.

I år presenteras även Nils Oscar Winter Edition 2016 som är en repris på deras julöl från 2001, en kraftfull och karakteristisk scotch ale som år 2002 vann guld i världens största öltävling World Beer Cup i kategorin ”Strong Scotch Ale”. Ölet är fylligt och har rostade toner från era mörka maltsorter, men har även fruktiga inslag.

Sist men inte minst hittar vi Nils Oscar Vinterbrygd, en mörk, mustig och kraftig brown ale som passar utmärkt till vinterns och julens lite kraftigare smaker. Nils Oscar Vinterbrygd vann i början av oktober guld i kategorin ”Lågalkohol upp till 3.5%” i årets upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival. Nils Oscar Vinterbrygd lanserades förra året men nytt för i år är att den är ekologisk.

– Gemensamt för våra julöl är att de är mörka och har en rostad ton och karamellkaraktär. De går bra ihop med stekyta, rostade grönsaker och kött, avslutar Patrick Holmqvist.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.