per

PERX är den första aktören i Norge inom privatfinansierade lån, så kallad Peer 2 Peer. De lanserade sin plattform under våren 2018 och efter två års etablering av tjänst och affärsmodell så tar de nu in privatpersoner som delägare för att utmana både traditionella banker och den svenska konkurrenten Lendify.

Lendify är storspelaren inom privatfinansierade lån i Sverige  men nu möter de norskt motstånd. Den norska motsvarigheten PERX lanserar nu en crowdfundingkampanj på svenska FundedByMe som ska leda till l ökad marknadsaktivitet, vidareutveckling av tjänsten och att skynda på en planerad internationell expansion – där Sverige ligger högt upp på dagordningen.

— De har alltid varit möjligt att låna pengar av privatpersoner, men först nu är det möjlig att göra det på ett sätt som är tryggt, fördelaktigt och strömlinjeformat. Vi har sett hur liknande tjänster fungerat framgångsrikt i Sverige, resten av Europa, USA och Asien. Därför vill vi vara den ledande aktören i Norge där det tidigare inte funnits. Norge har ett strikt regelverk gällande den här typen av tjänster vilket krävt mycket arbete, men nu är vi redo att bli de som banar vägen för hur norska P2P företag bör fungera. Målet med att ta in nya delägare är att etablera oss starkare i Norge inför expansion till Sverige, Mona Riza Larsen Jostedt VD på PERX

PERX privalånstjänst kostar en bråkdel av vad motsvarande tjänster på traditionella banker gör. Genom att utlånare och låntagare möts utan mellanhänder kan det bli en mer lönsam affär för alla inblandade. Via PERX kan man också investera i lån med en bruttoavkastning på 5-8,5 procent, vilket är 3-5 gånger så mycket som den genomsnittliga insättningsräntan i Norge.

Så skynda dig till FundedByMe för att bli delaktig i den nya norska utmanaren.

PERX etablerades som företag 2016 och blev registrerad på Finanstilsynets konsesjonsregister i januari 2017. Låneplattformen släpptes 2018. Företaget grundades av Andreas Gyrre och Yngve Lillehagen och är idag ensamma inom området privatfinansierade lån i Norge. Deras primära fokus är att återfinansiera konsumtionstlån men plattformen erjuder också nya lån.

www.investinperx.com

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.