skor

Lördagen den 23 april öppnar Solestory sin första butik i Stockholm på Regeringsgatan 26. Utifrån grundtanken om att varje sko har en historia att berätta vill personerna bakom Solestory leda sneakerskulturen tillbaka till dess rötter – basketen.

skor4

 Tidigare i mars lanserade Solestory en webbshop som innehåller mode och sneakers från några av världens största varumärken inom streetwear som Nike Sportswear, Jordan, Nike, adidas, adidas Originals, Stance Socks, Under Armour, New Balance och Reebok. Samma varumärken kommer nu finnas tillgängliga i den fysiska butiken på Regeringsgatan.

“Jag har drömt om att öppna skobutik så länge jag kan minnas. Min pappa hade en skobutik i garaget när jag växte upp, så det finns i blodet. Solestory kommer att fokusera på stories om skor och allt det fantastiska de består av – både emotionellt, visuellt och funktionellt. Sneakers är så mycket mer än bara ett par skor.” – Pontus Frivold – grundare, basketprofil och sneakerologist.

Förutom att erbjuda de senaste modenyheterna och sneakerstrenderna kommer Solestory att presentera flera nätverk för sneakersälskare – Solemates och Solesquad. Solemate är en medlemsklubb baserad på fyra nivåer som erbjuder en personligare sneakersupplevelse, eventinbjudningar och förköp av limiterade modeller. Solesquad är ett nätverk av ambassadörer på basketplanen bestående av sex kvinnor och sex män från de högsta ligorna i Norden och i Europa, samtliga landslagsspelare.

skor2

Butiken på Regeringsgatan blir den första, men visionen är att öppna i ytterligare tio europeiska städer. Grundtanken är att göra butiken till en förlängning av webbshoppen där flera digitala element känns igen i den fysiska butiken. Mer info om Solestory och deras produkter från varumärken som Nike Sportswear, Nike, Jordan, adidas, adidas Originals, Under Armour, Stance Socks, New Balance och Reebok finns på www.solestory.se

Butiken öppnar den 23 april kl. 10:00

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.