anomad

Skånerapparen Nomad har byggt momentum ända sedan punkinspirerade debutsingeln ”Fakka Me Mej” släpptes i november. Nu följer Nomad upp hypen och släpper EP:n ”Allt på Rött”. Sju introverta, trapinfluerade låtar producerade av Pure P & Almkvist, har sytts ihop på ett sätt som mer påminner om ett mini-album än en EP. Titeln ”Allt på Rött” valdes efter att Nomad tog ett personligt lån och satsade varenda krona han ägde för att kunna finansiera projektet.

Nomad har under det gångna året jobbat intensivt och nära med producenterna Pure P & Almkvist, och tillsammans har de skapat en ljudbild som inte låter som något annat i Sverige just nu. Fluffiga, slöa beats varvas med diamanthård trap och melankoliska texter som bl.a. berör ouppfylld potential, (för) stora ambitioner, rå kärlek och dekadens. Projektet stötte tidigt på finansieringsproblem och efter många turer bestämde sig Nomad till slut för att ta ett privat lån och finansiera hela projektet själv, därav titeln ”Allt på Rött”. EP:n släpps via indiebolaget Savantgarde, som ägs av Nomad och övriga medlemmar av gruppen ”Som Fan”.

Första singeln ”Fakka Me Mej” blev en viral succé och gick rakt in på plats 23 på Spotify’s Viral Top 50. I skrivande stund har låten över 80 000 streams och videon har uppmärksammats av bl.a. Noisey, Discobelle och Sonic Magazine.
Lundarapparen Nomad lämnade sin hemstad i 20-årsåldern och hamnade till slut i Stockholm, efter en sejour i Oslo. Under tiotalets början gjorde han sig ett namn på den svenska battlerap-scenen och blev snabbt en av de mest fruktade motståndarna. I samma veva bildade han zebra-kittade gruppen ”Som Fan” tillsammans med Sexfemman och Ezzo Fresh. Som Fan karakteriseras av ett futuristiskt sound och kvicka rader, ofta med en stor portion satir och humor.
En tid efter att gruppens hyllade album ”Sellout” släppts så började Nomad arbeta på sin solodebut tillsammans med producenterna Pure P & Almkvist. Samarbetet mynnade till slut ut i EP:n ”Allt på Rött” som släpptes den 18:e februari. 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.