dilatedpeoples_2014-press-650×400

Dilated Peoples är tillbaka med sitt 5:e studioalbum Directors Of Photography. Den 12:e augusti släpptes skivan och det är en efterlängtad skiva från ett av LA’s bästa ”Underground”- grupp.

Dilated Peoples består av de 3 medlemmarna Evidence, Dj Babu och Rakaa Iriscience. Men har ni inte haft bomull i öronen de senaste 15 åren så vet ni redan om detta.

Directors Of Photography känns som en nystart för gruppen, då det var åtta år sedan de senast släppte en skiva ihop, 20/20. Men de har stöttat varandra i sina solokarriärer och de har alltid varit Dilated Peoples i deras hjärtan. Det är gruppens första skivsläpp på Minneapolis-baserade skivbolaget Rhymesayers Ent.

Skivan gästas av Vince Staples, Aloe Blacc, Catero, Gangrene, Sick Jacken och Krondon. På bonusspåret Hallelujah hittar vi Fashawn, Rapsody, Domo Genesis, Vinnie Paz och Action Bronson som alla hoppar in och avslutar det 16 (18 med de 2 bonusspåren man bland annat hittar på Spotify) långa efterlängtade skivsläppet.

Produktionerna bakom skivan är ju självklart de två egna medlemmarna Evidence och Dj Babu, men även fler producenter så som The Alchemist, Oh No, Diamond D, 9th Wonder, Jake One  och östkustlegenden DJ Premier är med och förgyller produktioner.

Skivan visar tydligt att tre artister som uppnått individuella mål kan gå tillsammans igen och skapa nått klockrent trots flera års uppehåll.
Lyssna på Dilated Peoples nya skiva Directors Of Photography nedanför.


Christian tipsar:

– Show Me The Way
– L.A River Drive
– Time Squared (Bonus Track)
– Good As Gone

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.