kevins

Kevin är bara 18 år gammal men redan ett namn att räkna med på den svenska hiphopscenen detta år. Född i Stockholm men bosatt i Kumla sedan åtta år tillbaka. Idag släpps hans debut-EP ”Vilsna själar” där både Sebbe Staxx från Kartellen och Aliammo dyker upp som gäster. Vi ringde upp Kevin för att ställa några frågor.

Hur länge har du sysslat med musik?

Jag började skriva texter oseriöst när jag var 12 år gammal, men sedan tappade jag intresset tills jag blev 14. Då började jag ta upp låtskrivandet igen och gjorde min första låt sommaren 2012 (en remix på The Latin Kings låt ”Det E Knas”). Sen dess har det bara flutit på och utvecklats.

Vilka är dina influenser?

Det jag ser och lever, det mina vänner och bekanta genomlider och genomgår. Politik, massor. Allt som på något sätt rör mig.

Du har en hel del intressanta gäster på din debut-EP, hur har arbetet kring plattan sett ut?

Allt är tack vare Aje (från En Annan Sida Av Sverige) Jag har honom att tacka för hela EPn. Jag fick kontakt med Aje genom att jag ville få Jocke till en spelning vi skulle ha, och sedan dess har jag och Aje haft kontakt. Han har hjälpt mig väldigt mycket, rekommenderade behandlingshem för mina drogproblem och har hjälpt mig med musikbiten nu när jag vill ta tag i mitt liv.
Det har varit väldigt mycket skrivande, och det har varit höga krav vilket jag kanske inte riktigt är van på på samma sätt eftersom jag normalt sett har gjort musiken främst som terapi och hobby, men nu är det mer än så. Jag vill nå ut med ett budskap idag.

Vilken är din favoritrappare?

Oj… Jag har Sebbe Staxx som favoritrappare, det var ju Kartellen som fick mig att vilja börja med rappen igen efter att ha lyssnat på dem sedan 2008 när de startade. Det var ju något helt nytt då, det dom gjorde liksom. Jag kände att ”shit, sån här rapp går ju att göra i Sverige också!”. Innan var det ju Snook och Fronda och sånt där skit. Caffe latte rap som vissa kallar det, som inte handlar om ett skit.

Vart vill du nå med din musik, vilka mål har du?

Jag har inga riktiga mål på det sättet. När jag började göra musik ville jag ju bli känd och duktig, men ju mer åren går… Jag bryr mig inte riktigt lika mycket idag, jag vill göra min grej bara. Jag vill som sagt nå ut med ett budskap, få folk att vakna till och tänka på vad fan som händer i Sverige. När snuten kommer och trakasserar ungdomar utan anledning, eller när folk inte får jobb för sitt efternamn eller såna saker…  Jag hatar orättvisor, det ska inte vara så här i samhället.

Hur känns det att få ut din musik till den breda massan, blir det någon releasefest?

Det känns skönt som fan, jag har ju redan uppnått min stora dröm i livet och jag är bara 18 år gammal liksom. Jag har hela livet framför mig.

Haha, nja jag vet inte. Jag är ju på behandlingshemmet nu, men vi får se. Kanske gör något med polarna jag fått här på Hatten (behandlingshem, reds.anm) eller ber några grabbar komma och hälsa på och sådär. Men inte mycket mer än så tror jag. Får ta igen det när jag släpper min nästa skiva istället haha.

Drömartist att jobba med?

Tekniskt sett har jag redan gjort det, jag har jobbat med Sebbe… Men ah, om jag får drömma (vilket jag alltid gjort) så skulle Eminem vara min drömartist. Som han va förut innan han blev så kommersiell. Men grejen är att jag sätter upp nya mål jämt, jag vill jobba med alla inom hiphopsveriges elit nästan, bara för att ha gjort det.

Några spelningar på gång? Vart kan man se dig 2014?

Jag har en del spelningar på gång, men inget är 100 procent bokat ännu så jag vill inte avslöja riktigt än. Men det kommer, var så säkra.

Vad skulle du helst vara, rik eller respekterad?

Både och såklart, haha. Nä men jag fick lära mig när jag va liten att pengar (och respekt) inte är värt ett shit om du inte mår bra i dig själv. Jag vill självklart vara rik och respekterad, men hellre mår jag bra i mig själv och är fattig och folk ser ner på mig än att folk ser upp till mig och jag har pengar men mår dåligt liksom. Men jag väljer respekterad.

Något mer du vill hälsa till BAWS läsare?

Stay tuned homies, jag är här för att stanna.